Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

De 4 belangrijkste redenen om software te ontwikkelen met Laravel

De tijd dat softwareontwikkelaars alle code voor een applicatie telkens weer helemaal zelf moesten schrijven ligt gelukkig ver achter ons. Een framework zorgt ervoor dat je bepaalde functionaliteiten die veel voorkomen, kant-en-klaar aangeleverd krijgt. Zo worden fouten voorkomen en kun je eerder live.

Framework voor backend development

Naast frameworks als CodeIgniter, Symfony en CakePHP, Yii en Zend heeft vooral Laravel de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen als open-source PHP-framework voor backend development. Niet alleen bij developers overigens. Ook opdrachtgevers doen hun voordeel met de kracht van Laravel.

1 - Schaalbaar

Kenmerkend voor het Laravel framework is dat de developers in modules moeten werken. Is de applicatie een succes dan kunnen extra modules als bouwstenen worden toegevoegd om probleemloos op te schalen en uit te breiden.

 

2 - Overdraagbaar

Als opdrachtgever wil je zeker zijn van hoge kwaliteit maar liever niet voor altijd vastzitten aan één softwareontwikkelaar. Meer dan 30.000 developers wereldwijd maken gebruik van Laravel. De kwaliteit is hoog en de ondersteuning met documentatie, conferenties, Laracasts en podcasts is zeer goed. Overdragen van de simpele, leesbare code van je applicatie is geen enkel probleem.

3 - Veilig

Aan beveiliging van je applicatie en data kun je niet genoeg waarde hechten. Laravel werkt volgens de industriestandaards voor onder (veel) meer datamigratie, routing, authenticatie en autorisatie. Je applicatie laten voldoen aan de eisen van de AVG wordt met Laravel aanmerkelijk eenvoudiger.

4 - Koppelbaar

Laravel ondersteunt een microservices architectuur. Daarmee is het als het ware een soort stekkerdoos waarmee je probleemloos allerlei data kunt binnenhalen van of versturen naar andere systemen.

Meer weten over backend development met Laravel?

Way2Web Software heeft ruime ervaring het ontwikkelen van software met dit open-source PHP-framework. Een afspraak is zo gemaakt.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?