Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

5 tips om meer te halen uit online werken

Digitale werkveld

Afspraken beheren, documenten delen of complete projecten draaien op het internet. Tegenwoordig verplaatsen werkzaamheden zich steeds meer richting het digitale werkveld. Het kan handig zijn, maar het internet zit ook vol met tijdrovende afleidingen.
Maurits 
Technisch bedrijfskundige
Directeur

Denk bijvoorbeeld aan een trage internet connectie of bakken vol met e-mails en documenten die je eigenlijk niet nodig hebt. Way2Web helpt je graag een handje om deze obstakels te vermijden in de vorm van 5 nuttige tips.

5 nuttige tips

1. De grote schoonmaak
Een opgeruimd bureau zorgt voor minder afleiding. Dat geldt ook voor je PC/laptop. Haal alle onnodige mappen, snelkoppelingen en bestanden weg en laat alleen datgene staan wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Het ordenen van je documenten helpt je ook om je bestanden sneller te vinden.

2. Sneller werken
Dagelijks gaat er veel tijd verloren met het opstarten van computers, downloaden van bestanden en laden van webpagina’s. Ieder half jaar je laptop of computer formatteren is daarom geen overbodige luxe. Daarnaast is het ook geen gek idee om je internet snelheid op te schroeven als je iedere dag meer tijd besteed aan het laden van pagina’s dan het lezen van de content.

3. Gebruik je browser optimaal
Elke populaire browser heeft tegenwoordig een ruim aanbod van plugins die je online werkzaamheden net wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan Ad-BlockerGoogle Drive of Evernote. Er zijn altijd wel plugins die jouw specifieke taak vergemakkelijken.

4. Verwijder social media van bladwijzers
Vaak staan social media sites als Twitter en Facebook bovenaan in de bladwijzerbalk. Daarmee ben je één klik verwijdert van een wereld vol afleiding. Onze tip: niet doen! Je klikt vaak onbewust op de icoontjes waardoor je weer een kwartier je kostbare tijd verdoet met updates van vrienden.

5. Recycle
Wat je taak ook is, het is waarschijnlijk al eens gedaan en daarnaast is de kans groot dat dit ook online staat. Vind dus niet nogmaals het wiel uit, maar maak gebruik van wat het internet te bieden heeft. Met een beetje speurwerk heb je het zo gevonden.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?