Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

5 tips voor het optimaliseren van zoekwoorden

Het optimaliseren van zoekwoorden is bepalend voor de vindbaarheid van je website en het succes van een SEO- of SEA campagne. Maar hoe bepaal je de juiste zoekwoorden? Wij geven je alvast 5 tips voor het optimaliseren van zoekwoorden.

5 tips voor het optimaliseren van zoekwoorden.

Het optimaliseren van zoekwoorden is bepalend voor de vindbaarheid van je website en het succes van een SEO- of SEA campagne. Maar hoe bepaal je de juiste zoekwoorden? Wij geven je alvast 5 tips voor het optimaliseren van zoekwoorden.
Maurits 
Technisch bedrijfskundige
Directeur

1. Specifieke zoekwoorden
Een zoekwoord moet vooral specifiek zijn. Kies niet voor algemene zoekwoorden zoals ‘autogarage utrecht’, maar probeer het specifieker te maken zoals ‘opel garage zuilen’. Het specificeren van zoekwoorden zorgt voor minder concurrentie, waardoor de kans groter wordt dat je hoger in de Google resultaten terecht komt.

2. Populaire zoekwoorden
Het is erg belangrijk om te weten of een bepaald zoekwoord ook daadwerkelijk gezocht wordt. Één van de beste manieren om hier achter te komen is via Google Verkeerschatter. Hier kan je diverse zoekwoorden of combinaties invoeren waarna Google een schatting van het dagelijks verkeer maakt. Zo krijg je al snel een duidelijk beeld welke zoekwoorden potentie hebben en welke niet.

3. Menselijke zoekwoorden
Je online publiek bepalen uiteindelijk welke zoekwoorden ze invoeren in Google. Zorg er daarom voor dat je zoekwoorden menselijk zijn. Kies bijvoorbeeld niet voor zoekwoorden als ‘SEO online marketing’, maar een menselijker zoekwoord zoals ‘gevonden worden in Google’. Probeer vooral geen jargon te gebruiken.

4. Concurrentie
Ga online op zoek naar directe concurrentie. Welke zoekwoorden gebruiken zij en waar valt er voor jou nog een positie te winnen? Probeer je concurrentie niet te verslaan in zoekwoorden, maar ga op zoek naar zoekwoorden die zij nog niet gebruiken.

5. Passent bij de identiteit
Zorg er altijd voor dat je zoekwoorden passen bij de identiteit van je organisatie of website. Je kan nog zo hoog staan in Google, maar als je pagina niet overeenkomt met een zoekwoord zal niemand doorklikken op je website. SEO heeft veel te maken met techniek, maar houd altijd het doel van je bestaan als leidraad.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?