Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Robert Horsmans Leestijd 5 min.

Afstand tot de arbeidsmarkt? Die is te overbruggen.

Jongeren die een vak willen leren maar niet ‘passen’ in het reguliere beroepsonderwijs, kunnen terecht bij het REA College. Daar krijgen ze een opleiding en worden ze geholpen met het vinden van een baan. Bijvoorbeeld bij Way2Web Software. Niet altijd makkelijk, wel de moeite waard, vertelt Robert, directeur van deze Utrechtse onderneming.

Inclusief werkgeverschap

“Chique term hoor, maar inclusief werkgeverschap is voor Way2Web al zes jaar lang heel gewoon. Wij willen als onderneming een sociale bijdrage leveren en kansen bieden aan jongeren voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is.”

“Nu is het zo dat je bij Way2Web in een complexe omgeving werkt. We maken bedrijfskritische software van zeer hoge kwaliteit. De ontwikkelprocessen en het samenwerken met klanten en met het team verloopt heel gestructureerd en vraagt de nodige vaardigheden en discipline van je. Dat lukt dus niet altijd maar dat is zeker geen reden om het op te geven!”

Rogier Robert Jochem Way2Web

Het gaat niet vanzelf

“Het is een paar keer helaas niet gelukt, maar deze keer wel! Een van de studenten heeft tijdens zijn opleiding echt leren werken en dat scheelt enorm voor ons. Sinds twee jaar werkt hij nu bij Way2Web als backend developer. Hij is het levende bewijs dat het met de juiste sturing dus wél kan. Onze structuur past bij hem. Hij is een talent, kan goed programmeren en vindt de bugs die anderen vaak over het hoofd zien.”

“Zo’n collega mag dan wat extra aandacht en een vaste begeleider nodig hebben, hij is inmiddels wel gewoon bij ons in dienst als volwaardige, betaalde medewerker. Werken met deze jongens (of meiden) leert ons om elkaar nog meer te respecteren en te waarderen voor wat je kunt. En dat voelt erg fijn. Voor het hele team is dit echt een verrijking!”

Robert REA College

Met 40 ondernemers en directeuren bij de inspirerende ontbijtsessie voor partners van het REA College.

Als het lukt, is het fantastisch

“We willen graag uitdragen hoe belangrijk het is om dit soort kansen te bieden en gaan hier ook zeker mee door. Onlangs nog heb ik tijdens een Partner Ontbijtsessie van het REA Collega het eerlijke verhaal verteld over onze ervaringen. Je komt hobbels tegen zoals erg veel gamen en juist weinig aan persoonlijke verzorging doen. Makkelijk is het echt niet maar als het lukt is de opbrengst geweldig.”

Hoe groter het aantal werkplekken voor studenten van het REA College, hoe groter de kans dat ze goed terecht komen en hun talent volop kunnen benutten. Klik hier als je ook een werkplek voor ze hebt.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?