Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door way2web_assist Leestijd 4 min.

Applicatie assessment geeft inzicht in codekwaliteit

De applicatie die Way2Web voor RealHosting heeft ontwikkeld is onlangs op kwaliteit getest door een onafhankelijke, derde partij. Hier lees je waarom zo’n assessment van belang is, wat er eigenlijk getest wordt en waarom we hieraan graag meewerken.

Externe en interne kwaliteit

De externe kwaliteit van een applicatie is de kwaliteit zoals die door de stakeholders ervaren wordt en die blijkt goed te zijn. De nieuwe applicatie sluit aan op de eisen van de klanten en op de interne processen van RealHosting.

Uiteraard wil een opdrachtgever ook graag weten of het de investering echt waard was. Hoe zit het met de interne kwaliteit, met de broncode? Zijn de doorlooptijd en het aantal bestede uren redelijk? Voor de klant zelf is dat moeilijk te beoordelen, daarvoor heb je een specialist nodig.

Onafhankelijke partij

RealHosting koos voor softwareontwikkelaar Yonder als onafhankelijke, derde partij om een applicatie assessment te laten uitvoeren. Niet de eerste de beste want deze gerenommeerde softwarespecialist bestaat al 25 jaar en heeft meer dan 300 medewerkers. Yonder kreeg een demo van de applicatie en toegang tot de broncode om deze vervolgens op zo’n 30 punten te testen.

Er is gekeken naar functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid, onderhoudbaarheid, compatibiliteit en duurzaamheid. De architectuur, basiscode, gebruikte modules en nieuw geschreven code zijn goed. Het toepassen van best practices en standaarden, veiligheid en schaalbaarheid zijn eveneens goed. Resultaat: 4 van de 5 sterren.

Way2Web team 1337

Kan dat niet nog beter?

Met een eindscore van 4 op een schaal van 5 zijn we bij Way2Web bijzonder tevreden. Codekwaliteit staat bij ons voorop, maar wel altijd in balans met de business. Het realiseren van die vijfde ster (die nooit gegeven wordt) is misschien wel mogelijk maar zou disproportioneel meer tijd kosten en de investering voor de opdrachtgever niet waard zijn. Het eindoordeel ‘Above average’ moet je dan ook lezen als: ‘veel beter is zinloos’.

Bij Way2Web vinden we het vanzelfsprekend om voor een assessment toegang te geven tot de broncode. Daarnaast hebben we alle instructies, documentatie en materialen die men dacht nodig te hebben overgedragen en Yonder tijdens het traject waar mogelijk ondersteund.

We willen tenslotte oprecht het beste voor onze klanten en streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, veiligheid en transparantie. Daarnaast stellen we het zelf op prijs om van een onafhankelijke expert te horen hoe goed we het nu eigenlijk doen. Dat is waardevolle feedback voor ons.

Applicatie assessment

Applicatie assessment geeft de klant inzicht en zekerheid over de kwaliteit van de oplossing en de waarde van zijn investering. Daarnaast stimuleert het ontwikkelaars om transparant te zijn en zo goed mogelijk werk op te leveren. Wil jij ook graag zekerheid over de kwaliteit van je applicatie?

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?