Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 6 min.

BlueHandz wil flexbranche opschudden

Een wervingsbureau dat niet volledig aan de vraag van een opdrachtgever kan voldoen? Of een onderneming die drie flexbedrijven moet managen om aan voldoende personeel te komen? Met de komst van BlueHandz lijkt dat echt verleden tijd. Ook de flexbranche ontkomt niet aan de digitale transformatie.

Op 1 augustus 2020 is BlueHandz van start gegaan. Dit platform brengt werkgevers op een innovatieve wijze in contact met uitzendbureaus, detacheerders en andere flexbedrijven voor (blue collar) medewerkers. Via één aanspreekpunt en één intake krijgt een opdrachtgever toegang tot het arbeidspotentieel van alle aangesloten bureaus.

BlueHandz controleert de certificaten en kwaliteit van de bureaus en kent een reviewsysteem om de prestaties te bevorderen. Er worden vaste prijzen gerekend en de klant beschikt via het portaal over realtime managementinfo over het flexibele personeelsbestand. Het hele proces van vraag en aanbod is gestructureerd en geautomatiseerd.

team bluehandz en way2web

BlueHandz selecteerde Way2Web Software als tech & innovatiepartner

Ideale oplossing voor een echt flexibele schil

Geen enkel bedrijf mag geremd worden door een tekort aan personeel, vinden ze bij BlueHandz aldus Alexander:

Ongeveer een derde van alle bedrijven wordt beperkt door tekorten aan flexibel inzetbaar personeel – daar liggen ondernemers echt wakker van. Nu hebben we in ons land honderden bedrijven die actief zijn in de bemiddeling van flexibele arbeid, maar die hebben allemaal hun eigen certificaten, voorwaarden en processen.  

Daarom kiezen grote ondernemingen nu nog vaak voor slechts enkele ‘preferred suppliers’ en die kunnen niet altijd precies of volledig aan de vraag voldoen. Met BlueHandz heeft de opdrachtgever nog maar één preferred supplier nodig en kan hij zich volledig concentreren op de core business en snel opschalen als dat nodig is.

Ook aantrekkelijk voor wervingsbureaus

Het concept staat of valt uiteraard met deelname van voldoende wervingsbureaus. Voor die bureaus is BlueHandz om meerdere redenen bijzonder aantrekkelijk, legt mede-initiatiefnemer Sander uit:

Om te beginnen krijgen ze toegang tot opdrachtgevers die voorheen onbereikbaar voor ze waren omdat ze niet tot de preferred suppliers behoren bijvoorbeeld. Of omdat de aanvragen te grootschalig voor ze zijn.

Met BlueHandz voorzie je samen met andere bureaus in de juiste soort en de juiste hoeveelheid mensen. Zonder dat je daarover hoeft te onderhandelen of een complete leveranciersscreening moet doorlopen. Verder ondersteunen we je met onze expertise en heldere managementinformatie.

Veelzijdige knowhow als fundament

BlueHandz bundelt jarenlange expertise in recruitment, human capital en IT-technologie. Met als resultaat een volledig geautomatiseerde omgeving en een geweldig dashboard om het inhuren van de mensen zo makkelijk, flexibel en prettig mogelijk te maken. Van aanvraag tot factuur, alles is inzichtelijk en transparant ondersteund.

Het concept is ontwikkeld door Alexander en Sander, die beiden al jarenlang actief zijn in werving en detachering, onder andere als directeur-eigenaar van AXS. Om het idee verder uit te werken en het platform te realiseren is een partnership aangegaan met Way2Web Software uit Utrecht.

Het definitieve akkoord voor de softwareontwikkeling kwam op een bijzonder moment, vertelt Robert van Way2Web:

Het was precies in de eerste week van de coronacrisis. De developers van onze vier ontwikkelteams werkten allemaal thuis maar we hebben gewoon volgens plan, binnen 4 maanden ontwikkeld, getest en opgeleverd. De digitale transformatie kent nu eenmaal geen pauzeknop. We moeten dóór en dat is enorm inspirerend!    

Way2Web heeft veel ervaring met het ontwikkelen van innovatieve software en zal ook op langere termijn betrokken blijven bij BlueHandz om het platform te onderhouden en vooral om de software continu te verbeteren.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?