Meer informatie Ja, ik geef toestemming
FinTech

Wij maken software op maat voor FinTech bedrijven

In de financiële wereld voeren transacties, processen, risk en compliance de boventoon – en dat is bij uitstek geschikt voor automatisering. Door het openstellen van financiële databronnen en digitalisering ontstaat er ruimte voor nieuwe spelers op deze tot voor kort vrij gesloten wereld.

De FinTech sector is een zeer grote markt met een keten van partnerships en samenwerkingsverbanden. En dat betekent dat er veel kansen zijn voor gespecialiseerde nicheproducten. Way2Web Software helpt FinTech bedrijven om die kansen te benutten.

Uitgelichte case:

Chat-applicatie voorkomt onnodige betalingsachterstanden

Trends en ontwikkelingen voor FinTech

Papierloos werken

Ook in een wereld waar papier lang dominant was begint wat te veranderen. De meeste mensen zijn er inmiddels op andere terreinen aan gewend dat zaken ook digitaal kunnen. En nieuwe regelgeving voor bijvoorbeeld het zetten van (digitale) handtekeningen zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

Snelheid

De verwachtingen van klanten worden steeds hoger. Wie wil er nog een afspraak maken om te praten over een krediet? Je wilt het direct online regelen. Snelheid en duidelijkheid zijn hierbij van doorslaggevend belang. Klanten gaan niet alleen voor de laagste kosten maar ook voor de partij die ze het snelst goed kan helpen.

Compliance

Compliance staat voor de financiële sector op nummer 1. Het is cruciaal om te laten zien hoe een applicatie werkt, waar data zijn opgeslagen en of de continuïteit gewaarborgd is. De regelgeving wordt alleen maar strenger en daar moet bij softwareontwikkeling rekening worden gehouden.

Open architectuur

FinTech software is steeds vaker een onderdeel van een grotere keten van applicaties. Hierbij is een architectuur die goed koppelbaar is onmisbaar. Ook is het belangrijk gebruik te maken van standaard datastructuur, zodat gegevens op een gestandaardiseerde manier verstuurd en ontvangen kunnen worden.

Zoekt u een softwareoplossing voor Fintech?

Dan willen we graag horen welke ideeën u heeft en voor welke uitdagingen u staat.
Laten we een afspraak maken!

Maurits Dijkgraaf

Software voor FinTech: optimale beveiliging

Zeker als het om financiële data en persoonsgegevens gaat, zijn veiligheid en betrouwbaarheid van bedrijfskritische betekenis. En dan hebben we het niet alleen over de systemen en koppelingen, maar zeker ook over verantwoord gebruik. Dat veiligheid in de meest brede zin bij Way2Web topprioriteit heeft, bewijst onze ISO 27001 en NEN 7510 certificatie.

‘Security by design’ is ons credo. Dit betekent dat beveiliging niet achteraf maar juist vanaf het begin in het ontwerp wordt meegenomen. Dat we vanaf de start precies weten waar we mee bezig zijn. Daar trainen we onze teams op. En daar ondersteunen we onze opdrachtgevers op alle mogelijke manieren bij.

Bewezen resultaten

In de afgelopen 10 jaar hebben we software ontwikkeld voor ondernemingen en organisaties in diverse branches. Op een aantal vakgebieden, zoals bijvoorbeeld FinTech, hebben we daardoor steeds meer kennis opgebouwd. We begrijpen de uitdagingen en hebben tal van specifieke FinTech-gerelateerde modules al eerder ontwikkeld. Dat werkt wel zo efficiënt.

Lees hier meer over onze softwareoplossingen voor FinTech.

Bent u klaar voor the next level?

Als IT-specialist én ondernemer wil ik graag van u horen met welke uitdagingen of kansen u te maken heeft. Bel me gerust om daar eens over verder te praten.

Heeft u al een concreet idee voor een software-oplossing? Vraag dan om een eerste toets over de haalbaarheid. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Srum Logos
NL digital logo
Dutch Digital Agencies logo
ISO certificeringen
Dutch Laravel Foundation
Laravel Certificate