Meer informatie Ja, ik geef toestemming
SaaS-oplossingen

Wij maken software op maat voor SaaS-oplossingen

De markt voor ’Software as a Service’ oplossingen blijft zich in een sneltreinvaart ontwikkelen. Er zijn talloze B2B niches waarin er nog volop ruimte is voor slimme en schaalbare SaaS-applicaties. Toch neemt ook hier de concurrentie toe en dat zorgt voor een aantal uitdagingen voor SaaS-bedrijven.

Wie een gat in de markt ontdekt moet snel kunnen opleveren. Dat vraagt om de nodige ontwikkelcapaciteit en die is tegenwoordig schaars. Daarnaast is de kwaliteit van de software echt een belangrijk issue. Way2Web Software zorgt voor hoogwaardige oplossingen voor en met SaaS-bedrijven.

Uitgelichte case:

Aantoonbare greep hebben op privacy en veiligheid

“Way2Web begrijpt waar het om gaat. Met deze gebruiksvriendelijke, snelle en veilige applicatie kan ik mijn klanten optimaal ondersteunen bij de grote uitdagingen waar zij mee te maken hebben.”

Arie Hartog Key2Control

Schaalbaar en koppelbaar

SaaS ontwikkelen is als een wolkenkrabber bouwen. Je begint met twee verdiepingen, maar wilt er uiteindelijk 20. En voor die 20 moet je direct al het juiste fundament leggen, anders krijg je na verloop van tijd te maken met ‘legacy’, oude code waarmee je niet meer verder kunt.

Om de kans op succes te maximaliseren is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat zowel ontwikkeling als onboarding en sales schaalbaar zijn. Werk daarvoor samen met andere bedrijven en koop en koppel zoveel mogelijk andere software, dat scheelt ontwikkeling en onderhoud.

De tijd van alles zelf in huis ontwikkelen is voorbij. Single use applications als Pipedrive, Mailchimp, Zendesk en Freshdesk zijn succesvol door hun beperkte scope en talrijke mogelijkheden om te koppelen.

Zoekt u een softwareoplossing voor SaaS?

Dan willen we graag horen welke ideeën u heeft en voor welke uitdagingen u staat.
Laten we een afspraak maken!

Maurits Dijkgraaf

Trends en ontwikkelingen SaaS

Open architectuur

SaaS-applicaties zijn steeds vaker onderdeel van een grotere keten van applicaties. Dit vereist dus een architectuur die goed koppelbaar is. Dat begint al met kleine dingen zoals digitaal ondertekenen; ontwikkel dat niet zelf maar integreer een oplossing van een externe partij in je applicatie.

Compliance & continuïteit

Applicaties zijn steeds vaker een essentieel onderdeel van de werkprocessen van organisaties. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan de softwareleveranciers. Ben je wel ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd? En is je ontwikkelteam groot genoeg, wat gebeurt er als een developer vertrekt of uitvalt?

Customer experience

Er is steeds meer aanbod en dus meer te kiezen voor klanten. Niet wat de SaaS-applicatie precies doet maar hoe het is om ermee te werken wordt daarom steeds belangrijker. Softwareontwikkelaars doen er goed aan om meer en meer aandacht te besteden aan UX-design en innovatieve manieren van werken.

Schaalbare onboarding

Traditioneel afspraken maken met prospects en een presentatie geven, is door de prijsdaling van SaaS-applicaties eigenlijk niet meer haalbaar. Gelukkig kan de customer journey ‘van lead tot klant’ geautomatiseerd worden. Eenvoud en de mogelijkheid om zelf je software in te richten zijn essentieel. Voor complexe applicaties is er de ‘customer success manager’ die klanten helpt met de ingebruikname

Software SaaS: beveiliging cruciaal

Bij bedrijfskritische software zijn veiligheid en betrouwbaarheid van zeer groot belang. Daarbij gaat het uiteraard niet alleen om de systemen en koppelingen, maar zeker ook om verantwoord gebruik. Dat veiligheid in de meest brede zin bij Way2Web topprioriteit heeft, bewijst onze ISO 27001 en NEN 7510 certificatie.

‘Security by design’ is ons credo. Dit betekent dat beveiliging niet achteraf maar juist vanaf het begin in het ontwerp wordt meegenomen. Dat we vanaf de start precies weten waar we mee bezig zijn. Daar trainen we onze teams op. En daar ondersteunen we onze opdrachtgevers op alle mogelijke manieren bij.

ISO certificeringen

Bewezen resultaten

In de afgelopen 10 jaar hebben we software ontwikkeld voor ondernemingen en organisaties in diverse branches. Op een aantal vakgebieden, met name SaaS, hebben we daardoor steeds meer kennis opgebouwd. We begrijpen de uitdagingen en hebben tal van specifieke SaaS-gerelateerde modules al eerder ontwikkeld. Dat werkt wel zo efficiënt.

Lees hieronder meer over onze softwareoplossingen voor SaaS.

Bent u klaar voor the next level?

Als IT-specialist én ondernemer wil ik graag van u horen met welke uitdagingen of kansen u te maken heeft. Bel me gerust om daar eens over verder te praten.

Heeft u al een concreet idee voor een software-oplossing? Vraag dan om een eerste toets over de haalbaarheid. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Srum Logos
NL digital logo
Dutch Digital Agencies logo
ISO certificeringen
Dutch Laravel Foundation
Laravel Certificate