Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

AUCAA

OVER AUCAA

Moeiteloos in contact blijven met je alumni-netwerk

Voor AUCAA, de Alumni vereniging van het University College Amsterdam, heeft Way2Web een lichtgewicht maar effectief netwerkplatform ontwikkeld. Met behulp van een LinkedIn koppeling en goede data-uitwisseling tussen de University en AUCAA hebben alle alumni nu de mogelijkheid zonder moeite hun netwerk te onderhouden en te laten groeien.

Students

Perfecte match

De Amsterdam University College Alumni Association (AUCAA) is een stichting die zich inzet om alle alumni van de Amsterdam University College te verbinden en zo een netwerk te creëren dat ook na de studietijd waardevol blijft. De samenwerking met AUCAA kwam voort uit een eerdere samenwerking van Way2Web met AIESEC.

De AUCAA bestaat volledig uit studenten en is dus een jonge, betrokken en ambitieuze organisatie met een groot geloof in online oplossingen en met veel online expertise in huis. Het klikte dan ook direct op alle vlakken met Way2Web! Er was veel ruimte voor open communicatie en interactie waardoor de realisatie snel is verlopen.

Je netwerk opbouwen, behouden en uitbreiden

De AUCAA had een duidelijke vraag: Hoe zorgen we ervoor dat afgestudeerde studenten hun tijdens de studie opgedane netwerk niet verliezen, maar dit behouden en ook in hun professionele carrière kunnen inzetten? Daarbij gaf AUCAA aan een slimme oplossing te willen realiseren en niet de behoefte te hebben een tweede Linkedin of ander sociaal netwerk.

Als stichting heeft AUCAA vele stakeholders, niet alleen alumni, maar ook bedrijven
en weldoeners, die allemaal behoefte hebben aan specifieke informatie. Hiermee werd niet voldoende rekening gehouden in de oude site.

Way2Web snapte de behoefte van AUCAA meteen en kwam tot de conclusie dat het netwerkverlies al begint op het moment dat je bent afgestudeerd. Het was dus essentieel de studenten direct te activeren. Vervolgens moest het netwerken via AUCAA zo makkelijk mogelijk zijn om gebruik te stimuleren.

uacaa_responsive

Resultaatgerichte informatievoorziening

Er is een koppeling gemaakt met de alumni-database van de Universiteit van Amsterdam. Afgestudeerden van elke opleiding ontvangen nu direct een bericht met felicitaties en de uitnodiging voor het activeren van hun AUCAA-account.

Wel zo makkelijk: je hoeft geen profiel aan te maken. Via een koppeling met LinkedIn wordt je professionele profiel direct ingelezen. Nog een voordeel: je profiel blijft altijd actueel. Contact leggen verloopt veilig en snel.

Op de nieuwe website worden alumni geactiveerd door gebruik van social media en evenementinformatie. Stakeholders vinden o.a. resultaatgericht nieuws over de activiteiten van de stichting.

"Lean and Mean"

De AUCAA heeft met deze slimme oplossing in korte tijd veel nieuwe leden gewonnen. Het platform is ‘lean and mean’ en zorgt ervoor dat leden heel eenvoudig met elkaar in contact kunnen komen.

  • Volledig zelf te beheren website met WordPress CMS
  • Maatwerkapplicatie op basis van bestaand framework (CodeIgniter)
  • Volledig responsive op smartphone, tablet en desktop
  • Volledige integratie met sociale netwerken (LinkedIn)
  • Gemakkelijk contact tussen alumni, sponsoren en potentiële werkgevers
  • Meta-data over gebruik en resultaten makkelijk te exporteren en verwerken
uacaa_strook2

Hoe garanderen we de veiligheid?

Er waren twee grote uitdagingen in dit project. Hoe zorgen we dat het platform zo laagdrempelig mogelijk blijft voor alumni? En hoe garanderen we de veiligheid van de gegevens van onze leden?

AUCAA wilde voorkomen dat potentiële leden zouden afhaken omdat het teveel moeite zou zijn om zich aan te melden. Een succesvolle alumnus aan de start van zijn carrière heeft natuurlijk wel iets beters te doen! Diverse koppelingen en integraties houden het allemaal heel eenvoudig.

Om de veiligheid van het platform te garanderen heeft Way2Web een ethische hacker ingezet die zijn best heeft gedaan het platform te kraken. Met zijn input is het platform nu bestand tegen kwaadwillenden.

Created with Sketch.

Efficiënt data uitwisselen

  • Koppeling met de alumni-database van de Universiteit van Amsterdam
Created with Sketch.

Eenvoudig netwerken

  • Integratie met LinkedIn voor een optimale gebruikerservaring
Created with Sketch.

Veilig

  • Extra veilig door ethische hacktests
  • Doordachte LinkedIn-koppeling voor het uitwisselen van CV-gegevens

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.