Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

CCV Politiekeurmerk

OVER CCV Politiekeurmerk

Digitalisering bevordert veilig wonen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een onafhankelijke stichting die partijen helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Het CCV biedt onder andere advies op maat, voorlichtingsmateriaal en instrumenten.

Een van die instrumenten is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), een certificaat dat wordt toegekend aan woningen die goed beveiligd zijn tegen inbraak.


Doelmatig, transparant en makkelijker samenwerken – Way2Web ontwikkelt digitale oplossingen voor de non-profit branche. 

“Met deze applicatie kunnen onze klanten veel sneller en makkelijker de juiste producten vinden. Daardoor hebben ze meer tijd voor hun core business: het beveiligen van huizen.

We zijn zeer content met de werkwijze van Way2Web. Ze gebruiken begrijpelijke taal en stellen concrete vragen. Door het werken in sprints konden we snel schakelen en hebben we veel voor elkaar gekregen!”

Elisanne van der Tuuk PKVW

beige-and-brown-painted-houses-772177

Digitalisering noodzakelijk

Het Politiekeurmerk-certificaat wordt toegekend wanneer een erkend bedrijf op de juiste manier de juiste producten heeft geïnstalleerd. Iedere drie jaar verschijnt hiervoor een handboek met richtlijnen en iedere twee jaar een aangepaste productenlijst. Die lijst bestaat uit gecertificeerd hang-en-sluitwerk.

Deze grote hoeveelheid data werd gepubliceerd als pdf. Het updaten en bijhouden van de lijst kostte veel tijd, actuele gegevens waren uiteraard niet realtime toegankelijk en de lijst bleek voor professionals vaak lastig te begrijpen. Soms moesten er ook andere lijsten worden geraadpleegd om alle noodzakelijke informatie te verzamelen. Digitalisering heeft hierin verandering gebracht.

Online database

Way2Web ontwikkelde een webapplicatie om de omvangrijke database met producten online toegankelijk te maken. API-koppelingen zorgen voor de import en export van gegevens.

Hierdoor zijn alle producten die voldoen aan de inbraakweringsklasse beschikbaar voor professionals als PKVW-bedrijven en bijvoorbeeld aannemers, architecten, woningcorporaties. Ook voor consumenten is de informatie over producten (en erkende bedrijven) vrij toegankelijk.

De database kan snel en makkelijk dagelijks bijgehouden worden en is daardoor altijd up-to-date. De informatie is bovendien veel overzichtelijker en begrijpelijker geworden. Producten zijn aanmerkelijk sneller te vinden. En de dataveiligheid is aantoonbaar op orde.

Screen PKVW

Veiligheid is samenwerken

Voor de ontwikkeling van de applicatie is samengewerkt met het CCV maar ook met de certificatie-instelling Centrum voor Beveiliging en Veiligheid en de stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke instantie die hang-en-sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid.

De samenwerking met Way2Web zal worden voortgezet want het CCV wil graag al haar processen digitaliseren om straks het gehele certificatieproces flexibel te kunnen beheren via de applicatie. De huidige software is daarop ook ingericht en uitstekend uitbreidbaar en schaalbaar.

Created with Sketch.

Inhoud

  • 3.000+ gecertificeerde producten
  • 250 categorieën; 50 lijsten
  • Online toegang voor professionals en consumenten
Created with Sketch.

Techniek

  • Gebouwd met Inertia.js
  • Nadruk op usability
  • Google Page Speed: 95
Created with Sketch.

Toekomst

  • Productafbeeldingen
  • Montagehandleidingen
  • Digitalisering certificatieproces

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.