Meer informatie Ja, ik geef toestemming

case: Erzijnregels.nl

Voor ondernemers en een veilige horeca

Samen met Koninklijke Horeca Nederland realiseerde Way2Web een portaal voor het veilig uitwisselen van gegevens over ontzeggingen. Speciaal ontwikkeld voor horecaondernemers en dus bijzonder gebruiksvriendelijk en uiteraard ook toegankelijk op smartphone en tablet. Verspreid over 24 regio’s houdt het systeem duizenden ontzeggingen bij.

Samenwerken aan een veiligere horeca

Erzijnregels.nl is tot stand gekomen door samenwerking tussen Koninklijke Horeca Nederland en Way2Web. KHN koos voor Way2Web om drie redenen: veel technische
kennis, goed projectmanagement omdat het om vertrouwelijke gegevens gaat, en vooral:
expertise over hoe ondernemers omgaan met het internet en applicaties.
Way2Web’s grote affiniteit met ondernemers en ondernemen, zorgde ervoor dat de
doelgroep continu centraal stond in de ontwikkeling van de applicatie.

Applicaties in de horeca, een uitdaging in gebruiksgemak

Het is een groeiend probleem in de horeca: “Hoe zorgen we dat we op een veilig en eerlijke manier, mensen met een ontzegging kunnen weren?”. Voor ondernemers was het moeilijk om gegevens over de veroorzakers van overlast te delen, dit wordt namelijk belemmerd door de strenge eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Er moest dus een applicatie komen die voldoet aan de wet en toegankelijk is voor alle soorten horecaondernemers. Qua technische kennis en capaciteit een lastig opgave voor Koninklijke Horeca Nederland – maar een mooie uitdaging voor Way2Web.

Eerst werd uitgezocht wat de wettelijke eisen zijn. Daarna werd in kaart gebracht hoe het gebruiksgemak kon worden geoptimaliseerd. Horecaondernemers en hun personeel hebben het vaak druk en moeten in een oogopslag kunnen zien welke ontzeggingen er in hun regio actief zijn.

Hoge standaarden, voor zowel veiligheid als gebruiksgemak

Erzijnregels.nl is een platform geworden met een zeer strenge inlogprocedure. De
ondernemer ziet alleen wat hij mag zien, uitsluitend in zijn eigen regio. Per regio is één regiobeheerder verantwoordelijk voor het bijhouden van het bestand van ontzeggingen. Hierdoor wordt misbruik voorkomen.

Via een openbare ‘voorkant’ kunnen ontzegden zelf in hun eigen regio meer informatie
vinden over de gevolgen van hun ontzegging. Omdat iedereen er overal mee moet kunnen werken is de applicatie volledig responsive en dus ook probleemloos bruikbaar op diverse smartphones (ook de oudere modellen) en browserversies.

case_erzijnregels_screens

Specificaties

Niet iedereen is even handig met applicaties, daar is dan ook volop rekening mee gehouden in het ontwerp. Door middel van grote knoppen, goed leesbare fonts en een intuïtieve indeling, is er voor gezorgd dat alles in een oogopslag duidelijk is. De applicatie is uiteraard in meerdere talen beschikbaar. Zo helpt Way2Web honderden horecaondernemers efficiënter en veiliger te werken.

  • Volledig responsive (ook voor oudere smartphones)
  • Geavanceerd rechtensysteem
  • URL beveiliging
  • Accountvergrendeling bij meerdere gefaalde inlogpogingen
  • Extra beveiliging voor verouderde browserversies
case_erzijnregels_icons

Duizenden ontzeggingen, veilig opgeslagen en makkelijk te raadplegen

In korte tijd zijn er al 24 regio’s toegevoegd aan Erzijnregels.nl. Honderden horecaondernemers bezoeken het portaal regelmatig om up-to-date te blijven over de laatste ontzeggingen in hun regio. Het portaal is zo succesvol dat er nu al een tweede versie is gelanceerd.

Veiligheid boven alles, maar bruikbaarheid voorop

Voldoen aan alle regelgeving en optimale veiligheid zijn bij deze applicatie essentieel. Maar hoe combineer je dat met maximaal gebruiksgemak voor de horecaondernemers? Veilig en simpel gaan nu eenmaal niet vaak samen.

Door heel veel te testen, ook met echte horecaondernemers, is er door slim om te gaan met design en indeling, toch een makkelijk te gebruiken, veilige applicatie gerealiseerd. Waarmee opnieuw is bewezen dat testen met de eindgebruiker onmisbaar is voor optimaal gebruiksgemak – een techniek die Way2Web dan ook regelmatig inzet.

Eenvoudig in gebruik

Ondernemers hebben geen tijd voor handleidingen.

Privacy persoonsgegevens

Door College Bescherming Persoonsgegevens geaccrediteerd.

Actieve gebruikersgroep

Regelmatige releaseplanning, altijd up-to-date.

Idee voor een webapplicatie? Zo maakt u een ijzersterke briefing: Download whitepaper

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.

Slimme online oplossingen

Way2Web helpt ondernemende organisaties om hun doelen te bereiken.
Profiteer ook van betere resultaten dankzij effectieve webapplicaties en CMS websites.

Minder kosten

Meer automatiseren, minder papier,
minder uren

lees meer

Meer klanten

Cross-platform, groter bereik,
betere conversie

lees meer

Slimmer werken

Real-time informatie, geïntegreerde
processen, snellere reacties

lees meer