Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

het CCV/Politiekeurmerk Veilig Wonen

OVER het CCV/Politiekeurmerk Veilig Wonen

Veilig Wonen Scan: op naar een 100% inbraakvrij Nederland

Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Door goede beveiligingsmaatregelen zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting vermindert de kans op inbraak met zo’n 80%.

Met de nieuwe online Veilig Wonen Scan onderzoeken woningeigenaren zelf snel en makkelijk hoe veilig hun woning is en welke verbeteringen er mogelijk zijn. Men ziet automatisch welke slotenmakers voldoen aan het PKVW en er kan meteen vanuit het platform een online afspraak worden gemaakt.

De scan is een samenwerkingsverband van Politiekeurmerk Veilig Wonen, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Way2Web Software.

“Het is Way2Web gelukt om de kracht van het Politiekeurmerk Veilig Wonen te vatten in een platform waar consument, erkend specialist en goedgekeurde producten verbonden worden om samen Nederland inbraakvrij te maken.”

Susanne Schat, Adviseur/Projectleider Politiekeurmerk Veilig Wonen

CCV PKVW Way2Web cilindertrekbeslag

Over het CCV/PKVW

De onafhankelijke stichting Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Men biedt advies, kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en keurmerken gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij steeds het uitgangspunt. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen van het CCV is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakwerendheid en sociale veiligheid.

Inbraakpreventie stimuleren

Met de online scan wil het CCV de inbraakpreventie in ons land een flinke impuls geven. De scan is gericht op bewustwording bij de burgers, het verbeteren van de veiligheid van woningen én het buitensluiten van het grote aantal malafide slotenmakers.

Hoewel de beveiligingsbranche steeds meer geavanceerde innovaties kent, wordt met een aantal basismaatregelen de kans op een geslaagde inbraak al met zo’n 80% vermindert. Het gaat dan om goed hang- en-sluitwerk, maar ook om verlichting, zicht en bereikbaarheid. Een expertpanel van slotenmakers heeft ervoor gezorgd dat in slechts 10 eenvoudig te beantwoorden vragen een goed algemeen beeld ontstaat.

Veilig wonen scan Responsive

Veelzijdig, veilig en gebruiksvriendelijk

De scan geeft ook informatie over de veiligheid van je woonomgeving. Via een koppeling met een database van de politie zie je op basis van je postcode hoeveel volbrachte inbraken in woningen, schuren en bijgebouwen er in jouw buurt plaatsvonden. Een overzicht van beschikbare, gecertificeerde slotenmakers wordt eveneens gegenereerd op basis van je postcode.

De Veilig Wonen Scan is zelf uiteraard ook goed beveiligd. Er is bijvoorbeeld geen sprake van het onnodig opslaan van gegevens. Als echte front-end applicatie is de scan bovendien heel snel, voor iedereen begrijpelijk en gebruiksvriendelijk.

Verbindend platform

Deze Veilig Wonen Scan ontsluit vraag en aanbod van de gehele inbraakbeveiligingsmarkt met gecertificeerde specialisten en producten van bewezen kwaliteit. Het is een platform dat bewoners, beveiligingsspecialisten, producenten en PKVW/het CCV op een unieke wijze met elkaar verbindt.

Het is de doelstelling om binnen 1 jaar minimaal 100.000 Nederlanders te bereiken. De Veilig Wonen Scan is sinds juni 2021 beschikbaar via politiekeurmerk.nl en op veiligwonenscan.nl. De promotie wordt gesteund door onder andere gemeentes, Verbond van Verzekeraars, Bureau Slachtofferhulp, en de Vereniging Eigen Huis. De drie betrokken partijen, het CCV, PKVW en Way2Web blijven de scan de komende jaren doorontwikkelen, uitbreiden en verfijnen.

Created with Sketch.

Innovatieve oplossing

  • Frontend applicatie in Vue.js
  • Server-side rendering (SSR) voor korte laadtijd en SEO-optimalisatie
  • Volwaardige Single Page Application (SPA) voor gebruiksgemak
Created with Sketch.

De applicatie

  • Koppeling WhatsApp Buurtpreventie
  • Beschikbare dienstverleners zichtbaar o.b.v. postcode
  • Koppeling Landelijke Politie
Created with Sketch.

Wetenswaardig

  • 150 gecertificeerde slotenmakers
  • 228 goedgekeurde producenten
  • Speciale focus op gebruik via mobile en tablet

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.