Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

Hollister HuidCheck

OVER Hollister HuidCheck

Vroegsignalering stomaklachten werkt preventief

In Nederland hebben bijna 40.000 mensen een stoma. Uit onderzoek* blijkt dat 75% van de stomadragers te maken krijgt met een huidprobleem. Slechts 1 op de 5 patiënten** zoekt hiervoor hulp, vaak omdat men denkt dat zo’n probleem er nu eenmaal bij hoort. Hierdoor kan een klein ongemak een groot huidprobleem worden.

Met een innovatieve app kunnen patiënten met hun smartphone zelf een foto maken van hun stoma en ‘op afstand’ advies vragen. Dit draagt bij aan preventie en een tijdige behandeling.


Veilige oplossingen om efficiënter te werken aan meer kwaliteit – Way2Web ontwikkelt digitale oplossingen voor de zorg.

“De samenwerking met Way2Web is zeer plezierig. Zij denken vanaf het begin mee, zijn laagdrempelig, professioneel en zeer toegewijd om echt een verschil te maken. Dat zijn precies die eigenschappen waar we als Hollister ook voor staan. Niet gewoon bouwen wat er gevraagd wordt, maar expertises bundelen om een app te leveren waar we trots op zijn: de Stoma HuidCheck. ”

Paul Albers, Regional Programs & Services Manager Central Europe

Over Hollister

Hollister ontwikkelt, produceert en levert medische hulpmiddelen en diensten voor professionals en patiënten onder de merken Hollister en Dansac. Het bedrijf legt grote nadruk op het belang van een gezonde peristomale huid.

Stomamaterialen van Hollister vinden hun weg naar stomadragers via ziekenhuizen en distributeurs van medische hulpmiddelen. Het is de ambitie van Hollister om het leven van stomadragers waardiger en waardevoller te maken met haar producten en diensten. De Stoma HuidCheck is de meeste recente innovatie en draagt positief bij aan de kwaliteit van leven van stomadragers.

Way2Web Hollister smartphone vrouw

Met een innovatieve app kunnen stomadragers met hun smartphone zelf een foto maken van hun stoma en ‘op afstand’ advies vragen

Leven met een stoma

Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Het is een stukje darm dat door een opening in de buik naar buiten wordt gebracht en op de huid is vastgezet. Een stoma betekent een grote verandering in het leven van patiënten en gaat vaak gepaard met onzekerheden.

Wanneer er sprake is van irritatie of andere huidklachten, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk herkend wordt en hier adequate professionele hulp bij ingeroepen wordt. Een huidprobleem ‘hoort er niet bij’.

Voordelen Hollister Stoma Huidcheck

 • Vroegsignalering huidproblemen
 • Tijdige behandeling door advies en doorverwijzen
 • Preventie van ingrijpende behandelingen
 • Lagere zorgkosten

Direct zelf advies vragen

Hollister heeft samen met Way2Web een oplossing ontwikkeld waarmee de vroegsignalering sterk verbeterd wordt. Patiënten kunnen een gratis app downloaden om zelf een foto van de huid te maken en te omschrijven welke symptomen ze ervaren.

De gegevens worden naar Hollister verstuurd waar een zorgprofessional de situatie bekijkt en advies geeft. Bij twijfel of acute noodzaak wordt de patiënt doorverwezen naar een objectieve stomaverpleegkundige voor advies en behandeling.

Het gebruik van de Hollister Stoma HuidCheck blijkt drempelverlagend te werken. Een betere vroegsignalering via de applicatie zorgt voor preventie, tijdige behandeling en meer welbevinden van patiënten.

Gebruiksgemak, betrouwbaarheid, onafhankelijkheid

Gezien de zeer brede gebruikersgroep was het essentieel dat de app buitengewoon eenvoudig in het gebruik is en ook probleemloos functioneert op oudere mobiele telefoons. Alle patiëntgegevens zijn streng beveiligd. Way2Web is NEN 7510 gecertificeerd – dé norm voor beveiliging van informatie in de gezondheidszorg.

Met de lancering van de innovatieve Stoma HuidCheck hoopt Hollister zoveel mogelijk stomadragers bewust te maken van het belang van een gezonde peristomale huid en ze een praktische tool te geven om eventuele klachten snel op te sporen of liever nog te voorkomen.

De app is gratis beschikbaar in de Apple App Store, Google Play en via www.stomahuidcheck.nl. Ook gebruikers van andere merken stomaverzorgingsmaterialen kunnen de app volledig en vrijblijvend gebruiken.

MVP

Om de applicatie zo snel mogelijk operationeel te maken, ervaringen op te doen en flexibel te kunnen bijsturen, is gekozen voor een Minimum Viable Product. Een MVP bevat alleen de meest essentiële functionaliteit. In dit geval: de app, fotograferen, meldingen doorgeven en de backend.

Created with Sketch.

Relevante oplossing

 • 40.000 stomadragers in NL
 • Vroegsignalering draagt bij aan kwaliteit van leven van de stomadrager en verlaging gerelateerde zorgkosten
 • Gratis beschikbaar via Apple App Store, Google Play en www.stomahuidcheck.nl
Created with Sketch.

Innovatieve applicatie

 • Voor iOS en Android
 • React Native opensource JavaScript framework voor mobiele applicaties
 • Backend ontwikkeld met Laravel framework
Created with Sketch.

Optimale beveiliging

 • NEN-certificering vanwege gevoelige patiëntinformatie
 • 2-factor authenticatie
 • Extra maatregelen zoals laatste inlogtijd. Alle communicatie is versleuteld

*2016 PSC Prevalence – 1. Difficulties Experienced by the Ostomate After Hospital Discharge (v1.0) – p.1 76% patients reported PSC (p.1)
**Nybaek H, Bang KD, Norgaard LT, Karlsmark T, Jemec GB. Skin problems in ostomy patients: a case control study of risk factors. Acta Derm Venereol. 2009;89(1):64-67.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.