Meer informatie Ja, ik geef toestemming

case: Hollister Startzeker

Applicatie voor betere zorg en begeleiding

Een stoma is voor een patiënt niet altijd even makkelijk en comfortabel. Dat weet producent van stoma-oplossingen Hollister maar al te goed. Met de online applicatie Startzeker voor nazorg en begeleiding, ondersteunt het bedrijf hulpverleners om efficiënter te werken aan het welzijn van de patiënt.

 

Hollister

Hollister is een internationale leverancier van medische producten. Om de dienstverlening te verbeteren was er behoefte aan een ondersteunend programma voor hulpverleners en patiënten. In relatief korte tijd ontwikkelde Way2Web hiervoor de applicatie Startzeker.

Informeren en ondersteunen

Startzeker wordt ingezet op initiatief van de hulpverlener die hiervoor toestemming vraagt aan de patiënt. Op basis van gegevens zoals operatiedatum en ingezette hulpmiddelen krijgt de hulpverlener automatisch notificaties en ontvangt de patiënt een informatiepakket op maat.

De applicatie geeft niet alleen informatie maar verzamelt ook gegevens over nazorg en het gebruik van hulpmiddelen via een patiëntvolgsysteem dat door de zorgverlener eenvoudig te documenteren is. Met deze gegevens kunnen patiënten in de toekomst beter worden geïnformeerd bij vragen of problemen.

 

 

Way2Web is in staat gebleken in korte tijd inzicht te krijgen in de dynamiek in onze markt. Daardoor hebben ze ons een product geleverd dat goed aansloot bij onze wensen.

Mark Meyer MBA, Business Development Director 

Minimum Viable Product

In een requirements workshop heeft Hollister samen met Way2Web de gewenste resultaten en functionaliteiten bepaald. Om fouten te voorkomen is bovendien de ‘customer journey’ door de applicatie in een flowdiagram uitgetekend.

Omdat het systeem in zeer korte tijd ontwikkeld moest worden is een zogenaamd Minimum Viable Product (MVP) ontwikkeld, een applicatie met alleen de functionaliteiten die echt onmisbaar zijn.

iPadHollister

Snel en transparant

Door de gedegen voorbereiding en het opdelen in korte sprints is het project op tijd en binnen budget opgeleverd. Daarna is de applicatie intensief getest door een kleine groep gebruikers.

Dankzij de modulaire opzet konden er makkelijk functionaliteiten worden toegevoegd. Gewenste aanpassingen waren bovendien goed onderbouwd en voor de klant inzichtelijk te budgetteren.

IPhoneHollister-e1465545698541

Toegankelijk en veilig

Startzeker wordt gebruikt door verschillende zorgverleners onder verschillende omstandigheden. Daarom is het belangrijk dat de applicatie goed bereikbaar en bruikbaar is, ook op afwijkende of verouderde systemen. Met een webapplicatie zijn verschillen daarin uitstekend op te vangen.

Ook veiligheid is essentieel en daarvoor zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De privacy van de patiënt stond van ontwerp tot oplevering centraal. Zo zijn gebruikers volledig van elkaar gescheiden en is het voor zorgverleners onmogelijk om elkaars patiëntgegevens in te zien.

 

Specificaties

  • Custom-made applicatie
  • Geheel modulair opgezet
  • Volledige afscherming patiëntgegevens

 

 

monitoring-hollister

Gesloten gebruikerssysteem

Beperkte gebruikersrollen om gevoelige informatie te beschermen.

Data-analyse

Verbeterde zorgverlening door gegevensanalyse voor een betere nazorg.

Fasering

Pilotfase met >100 patiënten succesvol afgerond. Volgende fase opgestart.

Idee voor een webapplicatie? Zo maakt u een ijzersterke briefing: Download whitepaper

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.

Slimme online oplossingen

Way2Web helpt ondernemende organisaties om hun doelen te bereiken.
Profiteer ook van betere resultaten dankzij effectieve webapplicaties en CMS websites.

Minder kosten

Meer automatiseren, minder papier,
minder uren

lees meer

Meer klanten

Cross-platform, groter bereik,
betere conversie

lees meer

Slimmer werken

Real-time informatie, geïntegreerde
processen, snellere reacties

lees meer