Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

RealHosting

OVER RealHosting

Toekomstbestendig customer panel voor webprofessionals

RealHosting is een Nederlandse hostingprovider, gespecialiseerd in webhosting, domeinregistraties en SSL-certificaten. Het bedrijf werkt met een portal waar professionele partners (resellers) hun zaken op elk moment zelf kunnen regelen. RealHosting is een onderdeel van Total Webhosting Solutions (TWS), de grootste hostingprovider van ons land.


Veilig, schaalbaar en klantvriendelijk – Way2Web ontwikkelt digitale oplossingen voor clouddiensten.

“Ondanks de grote complexiteit en tijdsdruk, hebben de code-tovenaars van Way2Web het voor elkaar gekregen om iets moois te ontwikkelen. We hebben bijna geen bugs en ze zijn terecht trots op hun werk.”

Pim Effting

Veeleisende klanten

De klanten van RealHosting zijn webprofessionals zoals Way2Web, en die stellen uiteraard andere en hogere eisen dan consumenten. De markt blijft zich bovendien razendsnel ontwikkelen. Het was zaak om een customer panel te ontwikkelen dat voldoet (en blijft voldoen) aan de verwachtingen van deze specifieke klantengroep en daarnaast beter aansluit bij de eigen werkprocessen van RealHosting.

De klanten van RealHosting hechten aan een goed functionerende applicatie waarmee ze optimaal zelfredzaam zijn. De overdaad aan features in de oude software riep echter veel vragen op, waardoor ook de druk op de klantenservice behoorlijk hoog was. Zowel frontend als backend waren dus toe aan een grondige herziening.

Maatwerk applicatie afgestemd op bedrijfsprocessen

Way2Web heeft, samen met interactiedesigner Eagerly Internet, een volledig nieuw customer panel ontwikkeld dat aansluit bij de werkprocessen van alle betrokken partijen: resellers, indirecte klanten (klanten van resellers), directe klanten (eigenaren van een domein) en RealHosting zelf.

In het scrumproces zijn klanten intensief betrokken en kwamen ze zelf met prioriteiten en backlogmanagement. Door gefaseerd live te gaan is bovendien continu gezocht naar feedback van de gebruikers. Eerst alleen over performance, daarna ook over gemak en ervaring.

Way2Web Controle Paneel RealHosting

De geautomatiseerde processen leveren enorm veel tijdswinst op

Robuust, gebruiksvriendelijk en schaalbaar customer panel

Het nieuwe modulair opgezette customer panel is robuust, schaalbaar en toekomstbestendig. De applicatie is volledig opgezet vanuit microservices (Laravel/Lumen), gebouwd in Vue.js, en bevat koppelingen met onder andere Openprovider, Plesk, Power DNS en Spam Experts.

Klanten kunnen nu heel eenvoudig en intuïtief, op ieder moment en zonder tussenkomst van de supportmedewerkers van RealHosting, zaken regelen als hosting aankopen en domeinnamen instellen. Vergeleken met het oude portal bevat het minder functionaliteiten waardoor het bovendien beter te onderhouden is.

Blijvend in ontwikkeling

Het momenteel goed functionerende Minimum Viable Product zal de komende tijd geoptimaliseerd worden voor de verschillende stakeholders. Er is nog een lange backlog van functionaliteiten en optimalisaties waaraan, ook na de uitrol naar het volledige klantenbestand, gewerkt blijft worden.

Het is de ambitie van RealHosting om met dit nieuwe customer panel de meest gebruiksvriendelijke hostingpartner voor webprofessionals in Nederland te worden. Ook zusterbedrijf deHeeg.nl (onderdeel van Total Webhosting Solutions) zal met deze applicatie gaan werken.

Created with Sketch.

Cijfers op een rij

 • 13.000 domeinhosting pakketten
 • 70.000 domeinregistraties
 • Ruim 300 partners/resellers
Created with Sketch.

Over de applicatie

 • Generiek opgezet voor hergebruik
 • Uitstekend UX design
 • Microservice architectuur
 • Laravel/Vue.js
Created with Sketch.

Uitgebreid arsenaal aan koppelingen

 • Openprovider voor vrije domeinnamen
 • Plesk voor websiteconfiguratie-beheer en SpamExperts voor anti-spam email filtering
 • Power DNS
 • Mollie payments integratie voor direct afrekenen
 • Koppeling met Twinfield Online Boekhouden

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.