Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

Recoll

OVER Recoll

Frontoffice portal bevordert recycling printercartridges in 20+ Europese landen

Nog steeds komen er ieder jaar honderden miljoenen lege inkjet- en tonercartridges op de vuilnisbelt terecht. Een groot deel daarvan is echter prima geschikt voor hergebruik. Recyclingspecialist Recoll ziet internationale groeikansen en had daarvoor behoefte aan een nieuw platform dat beter aansluit bij de huidige bedrijfsprocessen en schaalbaar is. Way2Web ontwikkelde een Minimum Viable Product en verzorgde de migratie van het oude naar het nieuwe platform.

“Dit toekomstbestendige platform geeft ons de kans om de komende jaren internationaal flink op te schalen. Way2Web begrijpt ons bedrijf, onze processen en onze markt en levert snel. Het is een dynamische club met leuke, jonge medewerkers, waar we ook op langere termijn graag mee blijven samenwerken!”

Bas Pardoel, Managing Director

Over Recoll

Recoll geeft gebruikte cartridges een tweede leven. De cartridges worden ontdaan van alle verpakkingsmaterialen. Vervolgens worden ze visueel geïnspecteerd en gesorteerd verpakt. Op de productielocatie krijgen de cartridges een tweede visuele en een elektronische controle. Nog goed functionerende exemplaren worden intensief gereinigd, opnieuw gevuld en verpakt. Deze goedkopere, alternatieve cartridges worden aangeboden met 100% kwaliteitsgarantie.

Recoll_flowchart_Way2Web2

Gericht op groei

Recoll wil de komende jaren flink groeien binnen Europa. Enerzijds door nieuwe whitelabel merken toe te voegen. Anderzijds door het productaanbod te verbreden door andere materialen op dezelfde wijze in te zamelen en te recyclen, mogelijkerwijs producten als printers en telefoons. Het voormalige platform paste niet meer goed bij de processen en was bovendien onvoldoende schaalbaar om de toekomstplannen te realiseren.

Minimum Viable Product

Er is besloten om te beginnen met een MVP en dit stapsgewijs uit te breiden. Dit nieuwe platform, zowel backend als frontend, is gekoppeld met de eigen SAP-systemen en met de software van drie transporteurs. Retailers, die zorgen voor de inname van cartridges, de backoffice, de transporteurs en de productieafdeling werken via het platform samen. Verder is de B2B webshop geïntegreerd en is een spaarsysteem opgezet.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe portaal integreert de werkzaamheden van alle betrokken partijen wat niet alleen een stimulans is voor de groei van Recoll maar uiteraard ook goed nieuws is voor het milieu. Hoe meer producten gerecycled worden, hoe kleiner de onnodige hoeveelheid afval.

Recoll is inmiddels actief in de Benelux, Duitsland, UK, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Scandinavië. Er zijn afspraken over de inname van cartridges gemaakt met diverse winkelketens waaronder Bruna, Primera, SuperU, Ryman en Isolda.

Recoll Flowchart Way2Web

Cijfers op een rij

  • 40 miljoen cartridges ingezameld sinds 1995
  • Ieder jaar 4,5 miljoen cartridges geschikt gemaakt voor hergebruik
  • Inzameling in 20+ Europese landen

De applicatie

  • Gedeeld platform voor backoffice, productie, transporteurs en retailers
  • Ontwikkeld met Laravel
  • API-koppeling met SAP en software transporteurs

Wetenswaardig

  • Samenwerking met diverse winkelketens
  • Geïntegreerde B2B webshop
  • Aantrekkelijk spaarsysteem

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.