Meer informatie Ja, ik geef toestemming

case: Socius Connect

Unieke community schaalt op dankzij webapplicatie

Socius Wonen maakt leegstaande kantoren geschikt voor jongerenhuisvesting op een manier die ongebruikelijk is in de vastgoedbranche. Jongeren zelf spelen namelijk een actieve rol in de transformatie van een pand en ook in het beheer daarna. Het door Way2Web ontwikkelde Socius Connect is het digitale hart van dit unieke initiatief dat inmiddels huisvesting biedt aan meer dan 2.000 jongeren.

 

Socius_connect_pand

Voor studenten, door studenten

Socius was ooit een initiatief van studenten voor studenten en weet dus als geen ander wat jongeren willen: een betaalbare kamer in  een schoon, centraal gelegen huis met leuke medebewoners en natuurlijk snel internet. Met een zelf ontwikkelde formule voor de transformatie van bijna alle gebouwen, werd Socius Wonen een doorslaand succes.

Zonder goede automatisering kon Socius echter niet verder. Dat gold voor bedrijfsprocessen als administratie, klantenservice en onderhoud bijvoorbeeld. Maar ook voor het managen van het verbouwen van panden waarbij studenten, in ruil voor huurkorting, zelf mee klussen onder leiding van een aannemer. Ook na de transformatie van een gebouw blijft een aantal bewoners betrokken als eerste aanspreekpunt en beheerder van (een deel van) het pand.

Socius Connect: het digitale hart

Way2Web heeft alle bedrijfsonderdelen overgezet naar een op maat gemaakt, snel en robuust systeem: Socius Connect. Vervolgens is er een huurdersportaal opgezet waar bewoners informatie kunnen vinden en zoveel mogelijk zaken zelf regelen om de druk op de klantenservice en de administratie te verlichten.

De melding van een storing bijvoorbeeld komt direct terecht bij een onderhoudsbedrijf, waarna er zonder tussenkomst van Socius een afspraak wordt gemaakt. Komt er een kamer vrij dan start automatisch een wervingscampagne en kunnen huurders via openhuisdagen zelf hun nieuwe huisgenoten kiezen.

Van leegstand en verlies van huuropbrengsten is daardoor nauwelijks nog sprake. Bewoners zijn tevreden en voelen zich betrokken. En voor de backoffice is er 30% tijd bespaard.

 

Klaar voor verdere groei

Met Socius Connect zijn alle stakeholders en alle werkprocessen met elkaar verbonden via één integrale webapplicatie. In 16 panden, onder andere in Utrecht, Leiden, Amsterdam en Wageningen, wonen 2.000 jongeren. Enkele duizenden staan op de wachtlijst. Voor het onderhoud wordt samengewerkt met zo’n 30 externe leveranciers.

Testen in de praktijk

Voor dit project moest er goed gepland worden om ervoor te zorgen dat de lopende bedrijfsvoering niet gehinderd werd. Daarom konden de diverse systeemonderdelen pas na de initiële livezetting echt getest worden. Dit is opgevangen door het supportproces te optimaliseren en goede afspraken te maken.

 

Genomineerd voor de Dutch Interactive Awards

De Dutch Interactive Awards zijn de belangrijkste prijzen voor het interactieve producties van Nederlandse makers. Het is een initiatief van het magazine Emerce en Dutch Digital Agencies. Way2Web is met Socius Connect genomineerd in de categorie ‘Communities’.

Way2Web is genomineerd voor de Dutch Interactive Awards

Stakeholders in contact

  • >16 panden
  • > 2000 bewoners
  • >5000 inschrijvers op wachtlijst
  • 30 leveranciers
  • 80 FTE beheer

Allemaal verbonden via één integrale webapplicatie.

Efficiënt

Mede doordat onderhoudsverzoeken nu direct bij de leverancier terechtkomen die zelf met de bewoner via het systeem chat en een afspraak maakt, bespaart de backoffice 30% tijd.

Effectief

Opgezegde kamers zijn binnen no-time gevuld omdat er dan automatisch een wervingscampagne wordt gestart via de wachtlijst. En geen leegstand betekent hogere huuropbrengsten.

Idee voor een webapplicatie? Zo maakt u een ijzersterke briefing: Download whitepaper

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.

Slimme online oplossingen

Way2Web helpt ondernemende organisaties om hun doelen te bereiken.
Profiteer ook van betere resultaten dankzij effectieve webapplicaties en CMS websites.

Minder kosten

Meer automatiseren, minder papier,
minder uren

lees meer

Meer klanten

Cross-platform, groter bereik,
betere conversie

lees meer

Slimmer werken

Real-time informatie, geïntegreerde
processen, snellere reacties

lees meer