Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

Syncasso

OVER Syncasso

Chat-applicatie voorkomt onnodige betalingsachterstanden

Syncasso is een incassobedrijf met een heel eigen aanpak waarin innovatief gebruik van ICT een belangrijke rol speelt. Men staat voor een, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde, positieve en motiverende benadering van debiteuren.

Cijfers zijn daarbij belangrijk maar ook het menselijk aspect telt. Door goed te kijken naar de bezoekers van de Syncasso website zijn zowel de vorm als de inhoud daarvan ingrijpend veranderd.


Snel, compliant en koppelbaar door een open architectuur – Way2Web ontwikkelt digitale oplossingen voor de FinTech sector.

Way2Web Syncasso

Website werkte drempelverhogend

De website van Syncasso wordt voor het overgrote deel bezocht door zogenaamde debiteurklanten, mensen die een schuld hebben bij de opdrachtgevers van Syncasso. Meer dan de helft (!) van deze bezoekers is laaggeletterd en wordt op de site geconfronteerd met de redelijk strenge, zakelijke corporate communicatie. Door de hoeveelheid tekst met lange zinnen en vaak lastige termen, was het voor veel bezoekers onduidelijk wat ze precies moesten doen om contact op te nemen en problemen op te lossen.

Selfservice dankzij heldere vormgeving en begrijpelijke inhoud

Met een nieuwe chat-applicatie helpt de bezoeker zichzelf. Er is sprake van weinig tekst, eenvoudig taalgebruik (niveau B1) en heldere iconen. Voor een gebruiksvriendelijk design is samengewerkt met een gespecialiseerd UX-designbureau. Het frontend is ontwikkeld met het open-source JavaScript framework Vue.js. Syncasso is de eerste in haar branche die op deze innovatieve manier aansluiting zoekt bij de doelgroep.

Met MVP testen wat werkt

Om er zeker van te zijn dat dit ook daadwerkelijk aanslaat heeft Way2Web een zo ‘lean’ mogelijk Minimum Viable Product opgeleverd. Met een MVP kun je in een vroeg stadium testen of wat je doet klopt of aangepast moet worden en is de verdere softwareontwikkeling gebaseerd op resultaten uit de praktijk. De applicatie is gekoppeld aan de bestaande website en geschikt voor desktop, tablet en smartphone.

Snel en makkelijk contact

Met de nieuwe chat-applicatie kunnen mensen heel makkelijk zelf hun weg vinden en direct een afspraak maken. Lukt het niet dan wordt men doorverbonden met een medewerker. In de oude situatie liepen zelfs mensen die best konden betalen door de onduidelijkheid een (al snel kostbare) achterstand op. Een schuld van € 1.000 bijvoorbeeld loopt na 14 dagen al op tot € 1.160.  Ook is het prettig dat het contact met Syncasso behalve zo laagdrempelig mogelijk nu ook zo persoonlijk mogelijk is. Financiële problemen hebben is tenslotte nog steeds een taboe.

Softwareontwikkeling blijft doorgaan

Ook al is de applicatie in gebruik, het analyseren en testen gaat door. Welke iconen en teksten werken het best en in welke volgorde? Ook wordt gekeken naar welke route een bezoeker aflegt en welke vragen men stelt. Naast steeds meer duidelijkheid en gebruiksgemak zullen nieuwe opties worden toegevoegd. Denk daarbij aan spraakopnames, het invullen van betaalcodes en een mogelijkheid van direct betalen.

icon doc search Created with Sketch.

Relevante innovatie

  • 18% van de volwassenen in ons land is laaggeletterd
  • 53% van de mensen met financiële problemen heeft grote moeite met lezen
  • Een schuld van € 1.000 is na 14 dagen al € 1.160
icon cloud Created with Sketch.

Gebruiksvriendelijke applicatie

  • Frontend ontwikkeling met Vue.js
  • Naadloze integratie binnen bestaande website
  • Geschikt en getest voor alle devices
icon strong Created with Sketch.

Veilig en eenvoudig te beheren

  • Inhoud en structuur volledig door Syncasso te beheren
  • Aanpassingen direct vanuit CMS
  • Veilige integratie met achterliggende software en diensten

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.