Meer informatie Ja, ik geef toestemming

case: Solbeach Offertetool

Offertetool bespaart zeeën van tijd

Iets leuks organiseren aan het strand voor vrienden of collega’s? Uitzoeken wat mogelijk is en een offerte aanvragen kan behoorlijk tijdrovend zijn. Ook voor de aanbieders overigens! Way2Web ontwikkelde daarom een slimme offertetool voor Strandtent Solbeach.

Over Solbeach

Een geweldige dag aan het strand. Met een keur aan activiteiten, lekker eten en uitstekende bediening. Dat is de missie van Solbeach, dat met twee paviljoens en 800 zitplaatsen tot de grootste strandtenten van Scheveningen behoort. Door de ruime capaciteit is Solbeach ook een populaire locatie voor bedrijven.

DSC28532-1024x681

Handmatig offertes verwerken

Het maken van offertes voor (grote) bedrijfsuitjes, bijeenkomsten en evenementen is altijd maatwerk en kostte Solbeach veel tijd. Aanvragen via de website werden met de hand verwerkt en als Word-document verstuurd, met alle gevolgen van dien. En als het druk was in de strandtent kon het natuurlijk even duren voor een offerte werd uitgebracht.

Ook het opvolgen was moeizaam. Het ontbrak aan een overzicht van openstaande offertes. Nabellen gebeurde op gevoel. En het over-en-weer aanpassen van documenten leidde tot misverstanden. Tot problemen in de keuken op de dag zelf aan toe.

SolbeachCaseWebsite1

In vijf stappen een offerte op maat

 

 

De responsive, online offertetool die Way2Web ontwikkelde laat een klant in vijf stappen zien wat een middag, avond of dagje aan zee kost. Inclusief eten, drinken en (combinaties van) activiteiten. Speciale eetwensen of drank afkopen voor een vast bedrag – het is allemaal mogelijk.

De klant kan het arrangement aanpassen tot het helemaal naar wens is. Daarna genereert de tool automatisch een offerte en verstuurt deze via e-mail. Bij Solbeach worden alle aanvragen verzameld in een handige CRM-module om de offertes efficiënt te verwerken. De offertes zijn bovendien een duidelijke briefing voor de crew op de dag zelf.

Automatisch offerte uitbrengen

Een offerte uitbrengen kostte ruim een half uur, heen en weer bellen, mailen en aanpassen niet meegerekend. Nu gebeurt het geheel automatisch.

Kortom: nu al meer dan 1.250 uur werk bespaard, staat gelijk aan 1 fulltime salesmanager

De offertetool ontzorgt optimaal. De eigenaar bespaart niet alleen veel tijd maar heeft ook direct inzicht in het salestraject en meer controle over de hele bedrijfsvoering. Dit gaf Solbeach de mogelijkheid om uit te breiden door twee horecazaken aan het strand over te nemen.

DSC2349-1024x681

De cijfers in het eerste seizoen

  • 2.500 offertes tot op heden
  • Gemiddelde groepsgrootte 80 personen
  • Slechts 10% annuleringen

“Een geautomatiseerde offerteaanvraag lijkt misschien onpersoonlijk. Maar juist die tijdsbesparing geeft ruimte voor een persoonlijke benadering in het vervolg. We weten dan immers wat de klant wil en kunnen daarop inspelen!”

Marcel Dijkstal, eigenaar Solbeach

Toekomst

Het systeem biedt ruimte voor slimme modules om het hele proces van aanvraag, bevestiging, uitvoering en facturatie binnen één systeem te automatiseren. Daarnaast wordt het voor de klant mogelijk om ook de tijdstippen zelf in te stellen. Tot slot wordt zelfs de keuken automatisch geïnformeerd over welke producten moeten worden ingekocht.

 

 

“Way2Web ontwikkelde voor ons een prettige tool die helemaal past bij de kwaliteit en uitstraling van Solbeach.”
Marcel Dijkstal

Ik wil ook zo’n slimme webapplicatie om mijn organisatie beter te laten presteren.

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.

Slimme online oplossingen

Way2Web helpt ondernemende organisaties om hun doelen te bereiken.
Profiteer ook van betere resultaten dankzij effectieve webapplicaties en CMS websites.

Minder kosten

Meer automatiseren, minder papier,
minder uren

lees meer

Meer klanten

Cross-platform, groter bereik,
betere conversie

lees meer

Slimmer werken

Real-time informatie, geïntegreerde
processen, snellere reacties

lees meer