Meer informatie Ja, ik geef toestemming

KLANT CASES

Young PostNL

OVER Young PostNL

Slim portaal verbindt jonge PostNL professionals

Young PostNL, de jongerenvereniging van het postbedrijf, biedt medewerkers de mogelijkheid om hun netwerk te versterken door deel te nemen aan allerlei evenementen, workshops en uitstapjes. Een slim ingericht portaal is het middelpunt van alle activiteiten en bovendien een netwerktool voor de leden. Daarnaast is het openbare deel van de site een belangrijk visitekaartje van Post NL om nieuw personeel te werven.

AdobeStock_18607589

Moderne, veelzijdige applicatie

De oorspronkelijk voor dit doel ontwikkelde website voldeed niet meer aan de eisen van PostNL. De vormgeving was inmiddels gedateerd, inloggen door leden gaf regelmatig problemen en ook het beheer van evenementen verliep moeizaam. De site kon daarnaast niet functioneren als een netwerktool om leden met elkaar in contact te laten komen en zelf allerlei activiteiten te organiseren – en precies dat was een belangrijke wens van PostNL.

Gebruiksvriendelijke frontend én backend

Je online registreren of inschrijven voor een evenement mag tegenwoordig natuurlijk geen enkele moeite zijn of veel tijd kosten. En mensen die, op vrijwillige basis, activiteiten organiseren moeten ook probleemloos kunnen werken met de backend van de applicatie. Om optimaal gebruiksgemak en een jonge, eigentijdse uitstraling te garanderen is samengewerkt met Luyfel, experts in interactiedesign.

beard-businessman-coffee

Focus op evenementen en netwerken

Het portaal kent een slim beheersysteem voor evenementen. Leden kunnen eenvoudig en snel inloggen, zich inschrijven op een evenement, zien wie er verder deelnemen en zelfs onderling contact opnemen. Op het niet-afgeschermde deel van de site kan iedereen zien wie en wat Young PostNL is en wat men te bieden heeft aan nieuw, aanstormend talent.

Geautomatiseerde processen

In de gebruiksvriendelijke backend zijn veel processen geautomatiseerd. Welk deel openbaar en welk deel alleen toegankelijk is voor leden, is eenvoudig te beheren. Via e-mail worden de beheerders op de hoogte gehouden van de gebruiksstatistieken. Ook is er een Mailchimp nieuwsbrieftemplate ontwikkeld om de leden op de hoogte te houden van de laatste evenementen en ze te stimuleren om de site te bezoeken.

Veilig omgaan met vertrouwelijke informatie

Naast gebruiksgemak voor leden en beheerders, was veiligheid essentieel. Way2Web heeft veel ervaring met applicaties voor vertrouwelijke informatie. De koppeling met het SAP-systeem van PostNL wordt in fases uitgevoerd. In de eerste fase werden handmatige imports gebruikt. In de tweede fase is de koppeling gerealiseerd waarmee de database van Young PostNL altijd een afspiegeling is van de SAP database.

Created with Sketch.

Eigentijdse netwerktool

  • Actuele vormgeving, uitgebreide mogelijkheden
  • Gebruiksvriendelijk content management systeem met geïntegreerde custom plugins
  • Website, portaal en nieuwsbrief in herkenbare huisstijl
Created with Sketch.

Veel gebruiksgemak en functionaliteiten

  • Eenvoudig en veilig inloggen voor leden van Young PostNL
  • Geautomatiseerde notificaties voor beheerders van statistieken en gebruik
  • Gebruiksgemak voor leden én beheerders
Created with Sketch.

Veilig en flexibel

  • Slimme techniek, gespecialiseerde applicatie
  • Modulaire opbouw voor het toevoegen van nieuwe functionaliteiten
  • Overal en direct toegang via desktop, laptop, tablet en smartphone

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Bewezen resultaten

Hier leest u meer over websites en webapplicaties die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Niet alleen omdat we trots zijn op ons werk, maar vooral om u te laten zien hoe we hebben meegedacht en meegewerkt met onze opdrachtgevers.