Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 5 min.

Derde plek voor Way2Web op eerste Nederlandse Laravel Hackathon

Een “hacker” staat bij het grote publiek vooral bekend als iemand die illegaal inbreekt in een computer systeem. Maar eigelijk is hacken iets heel anders. Een echte hacker is iemand die zijn skills inzet om een probleem op te lossen. En dat is precies wat bijna 40 getalenteerde Laravel programmeurs deden op de eerste Nederlandse Laravel Hackathon.

De hackathon is een initiatief van de Dutch Laravel Foundation, opgericht om open source framework Laravel in Nederland promoten onder opdrachtgevers en kennisdeling tussen Laravel developers bevorderen.

Way2Web Rogier Hackathon

Razendsnel werken met Laravel

In zeven teams werkten de ontwikkelaars samen aan een de opdracht met als thema “laat zien wat je kunt met Laravel“.  Het doel hiervan was om binnen een dag een werkende applicatie op te leveren, die direct gebruikt kan worden door de community. Ideeën varieerden van een applicatie om online tutorials uit te wisselen, tot een applicatie die automatisch je ‘Laravel Pro-score‘ opbouwt aan de hand van diverse online profielen voor ontwikkelaars, zoals het welbekende Github. De prijzen waren behalve eeuwige roem ook een enorme bokaal en een Playstation Classic.

 

Vol enthousiasme begonnen de teams aan de opdracht. Al helemaal nadat ze via een videoboodschap toegesproken waren door Taylor Otwell, de bedenker van Laravel. Tussen het harde werken in was er een presentatie van Bobby Bouwmann, dé Laravel fashionista en beroemdheid in de Laravel community.

Een hackaton haalt door de competitieve aard het beste uit ontwikkelaars naar boven. Ze verkennen de grenzen van hun eigen kunnen en van gebruikte technieken. Door hun kennis te combineren realiseren ze in korte tijd de mooiste producten.

Winnaars Hackathon Way2Web

Prijsuitreiking: software bouwen voor de fun

Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. De competitie was sterk en het niveau was ongekend hoog. Er werd vol vuur gestreden om de felbegeerde prijzen. Achter de verdiende nummers een en twee, nam Way2Web een eervolle derde plek in. Al met al een geslaagde dag dus. De volgende keer doen we zeker weer mee!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?