Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 5 min.

Een nieuwe website? Gebruik HTML5!

Futuristische toepassing

Het uiterlijk en de functies van een website worden bepaald door tal van verschillende codes. Codetaal die begrijpelijk moet zijn voor iedere webbrowser. Één van de meest populaire codetalen is HTML. De laatste tijd zijn de auteurs van HTML bezig om HTML5 te verfijnen, maar gelukkig kunnen webdevelopers al gebruik maken van deze futuristische toepassing.
Maurits 
Technisch bedrijfskundige
Directeur

 

Overzichtelijke tags

Wanneer een leek in de broncode kijkt zal hij of zij dit zien als een grote letter brei, rijk aan vreemde tekens. Die tekens bestaan over het algemeen uit tags zoals <header>, <body> of <img>. Deze tags vertellen in grote lijnen de functionaliteit van een website.

Een groot voordeel van HTML5 is de toevoeging van verschillende overzichtelijke tags waardoor die grote letter brei eenvoudiger te begrijpen is, voor zowel mens als machine. Een ontwikkelaar kan sneller het probleem oplossen en webbrowsers en zoekmachines zoals Google kunnen sneller de code lezen. Vooral laatstgenoemde is handig voor de pageranking in Google. Hoe gebruiksvriendelijker de site, hoe hoger de score in Google en dus meer conversies.

Powerbrowsers

De laatste versies van internetbrowsers kunnen veel meer functionaliteiten bieden wanneer er gebruik wordt gemaakt van HTML5. Denk bijvoorbeeld aan responsive design. Dit houdt in dat er slechts één website gebouwd wordt, maar dat deze drie ‘gezichten’ krijgt. Een voor de PC, een voor tablets en een voor mobiele telefoons.

Voordeel is dat ook het toevoegen en beheren van content (teksten en foto’s) vanuit één Content Management Systeem gebeurt. Content hoeft dus maar één keer te worden toegevoegd. Tevens is de techniek erg snel en zorgt deze voor een gebruiksvriendelijke manier om websites te lezen/gebruiken.

Snel gebruik van multimedia

Binnen HTML5 zijn er ook nieuwe tags gekomen die er voor zorgen dat je verschillende multimedia simpel en snel kunt plaatsen op de website. Denk daarbij aan video, audio of zelfs diagrammen. HTML5 biedt websitebouwers dus veel meer mogelijkheden om multimedia te integreren.

Een andere nieuwe functie is het creëren van opslagruimte via de webbrowser waardoor uw website sneller wordt geladen. Daarnaast kunnen bezoekers offline gebruik maken van pagina’s wanneer zij deze al in een online omgeving hebben bezocht.

Uw voordeel

HTML5 kan veel voordeel opleveren voor u als ondernemer. De voordelen nogmaals op een rijtje:

  • Meer traffic door betere score in Google
  • Snellere oplevering en minder problemen door overzichtelijke codering
  • Geoptimaliseerd voor desktop, tablet en smartphone
  • Toevoegen van teksten, foto’s en video’s nu nog gemakkelijker
  • Snellere website door nieuwe manier van cachen.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?