Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Excel programmeren

Automatiseren van Microsoft Excel

Als Excel tekort komt

Microsoft Excel heeft voor u geen geheimen meer. Data samenvoegen, bewerken en presenteren? U draait er uw hand niet voor om. Maar u kent inmiddels ook de nadelen. Een bestand is niet makkelijk deelbaar. Nieuwe data worden niet makkelijk ingeladen. U mist notificaties. En nog belangrijker:

het ontbreekt aan realtime inzicht in uw bedrijfskritische gegevens.

De logische volgende stap is maatwerk software. Way2Web ontwikkelt software vanuit een bedrijfskundige visie. Omdat we uw organisatie en bedrijfsprocessen begrijpen, bent u zeker van een oplossing die u echt nodig heeft. Met uw eigen Excel als uitgangspunt, verrassen we u graag met wat er allemaal mogelijk is!

Uw contactpersoon

Maurits Dijkgraaf
Technisch bedrijfskundige & directeur
06 – 430 91 030
maurits.dijkgraaf@way2web.nl

Whitepaper - Het geheim van succesvolle maatwerk software? User stories!

User stories omschrijven in de meest pure vorm wat een gebruiker wil. Omdat ze in gewonemensentaal zijn geformuleerd worden ze door zowel de eindgebruiker als de softwareontwikkelaar goed begrepen. In dit whitepaper ontdek je hoe je goede userstories maakt en welke plek ze hebben in het bouwen van software.

Vraag dit whitepaper hieronder aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
excel

Automatisch realtime data

Eerlijk is eerlijk, met Excel zijn geweldige analyses, rapporten en overzichten te programmeren. Maar helemaal up-to-date is die informatie helaas nooit.

Door uw Excel te automatiseren met maatwerk software worden alle data automatisch ontsloten. Dankzij handige API-koppelingen ook uit verschillende systemen. Met de rechtenmodule stelt u gewoon zelf in wie welke gegevens mag inzien. En dankzij workflows kunt u intern én extern taken uitzetten of notificaties versturen.

Ook ík liep vast met mijn Excel. Toen ik deze ruim 4 jaar geleden aan Way2Web liet zien, hebben ze mij laten kennis maken met de voordelen van maatwerk software. Inmiddels is Socius Connect het hart van ons vastgoedtransformatie-bedrijf. Met meer dan 10 panden en bijna 2000 bewoners!

Koen Havik, Socius Wonen

Excel kent zijn grenzen, de mogelijkheden van maatwerk software zijn eindeloos:

  • Alle mogelijke data opslaan, bewerken, samenvoegen
  • Digitaal ontsluiten van data uit al uw systemen via geautomatiseerde koppelingen
  • Resultaten presenteren in interactieve, doorklikbare grafieken
  • Rapporten delen (intern of extern) waarbij u bepaalt wie wat te zien krijgt
  • Notificaties versturen en workflows starten op basis van door u te bepalen criteria

Agile Scrum

Bij het ontwikkelen van maatwerk software werken we volgens Agile Scrum. Met deze projectmethodiek wordt in een aantal sprints naar het gezamenlijke eindresultaat toegewerkt. Het voordeel? U krijgt op gezette tijden tussentijdse opleveringen, bepaalt samen met het team de prioriteit van functionaliteit én u heeft meer overzicht op het gehele project.

Onze werkwijze

  • De technisch bedrijfskundigen van softwarebedrijf Way2Web analyseren de aangeleverde (Excel) documenten en uw bedrijfsprocessen
  • We bouwen een prototype waarmee we voor iedereen snel inzichtelijk maken welke functionaliteiten er worden opgeleverd en hoé de applicatie werkt
  • Door te starten met het Minimum Viable Product (MVP) ontwikkelen we in eerste instantie alleen wat echt noodzakelijk is. Dat is minder riskant, scheelt in kosten en niet te vergeten: u kunt eerder starten met de ingebruikname

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?