Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Ga in 4 stappen verder met het digitaliseren van uw organisatie

De wereld om ons heen mag dan in hoge mate gedigitaliseerd zijn – er zijn nog tal van processen die gewoon met de hand en op papier worden verwerkt. Dat is niet echt efficiënt en duurzaam natuurlijk. Handmatig werken is foutgevoelig en beduidend minder veilig. En het vertraagt de informatiestromen en daarmee de slagkracht van uw organisatie.

In deze blog zetten we nog even op een rij waarom het belangrijk is om uw organisatie verder te digitaliseren en geven we 4 tips hoe u dit aanpakt.

BE-header

Waarom doorgaan met digitaliseren

Veiligheid
Databeveiliging is met de GDPR-wetgeving echt cruciaal geworden. Het intelligent managen van de toegang tot data voorkomt problemen met compliance en zorgt voor betere borging van bedrijfskritische informatie.

Het voorkomen van fouten
Met goed gestructureerde processen, voorkomt u typisch handmatige fouten zoals het verkeerd interpreteren van informatie of het verkeerd ‘opslaan’ van gegevens waardoor deze niet meer terug te vinden zijn.

Beter en sneller gebruik maken van informatie
Digitaal verzamelde data, of dat nu via een mobiele applicatie is of via een formulier, kunnen snel en eenvoudig in meerdere systemen en processen worden verwerkt en getoond. Direct de beschikking hebben over gegevens betekent dat processen sneller worden uitgevoerd, dat besluiten sneller worden genomen en dat de dienstverlening aan de klant verbetert.

Kostenbesparing
Digitalisering verwijdert onnodige stappen in uw processen en daarmee de onnodige inzet van middelen. Die vrijkomende middelen kunt u inzetten voor wat echt telt binnen uw organisatie.

Workflow automatisering bij onze klanten zorgt voor scherpere processen, helderheid in de bedrijfsvoering en meer klantgerichtheid. Zo houden ze focus op hun kernprocessen en op wat echt telt: omzet, tevreden klanten en duurzame groei.”

Joren Bozon
Business Engineers

Digitaliseer uw organisatie in 4 stappen

1. Breng de processen in kaart

Het startpunt voor digitalisering is een helder overzicht van bestaande processen, de stakeholders en de verschillende technologieën. Hiermee kunt u zien waar het stroomlijnen en automatiseren van processen het grootste effect gaat hebben. De zogenaamde Return On Investment (ROI).

2. Automatiseer processen

Met goede workflow software worden repetitieve taken aangepakt. Denk daarbij aan automatische documentatiestromen, digitale formulieren en digitaal ondertekenen. De software vermindert de druk op uw organisatie en voorkomt veel menselijke fouten.

3. Koppel en beheer uw data

Een gemiddeld bedrijf heeft een reeks van softwareoplossingen (pakketten) in huis. Het vergt nogal wat om dat allemaal bij te houden en te managen. Workflow software koppelt verschillende applicaties zodat data zonder omkijken automatisch worden uitgewisseld.

4. Rapporteren en optimaliseren

Meten = weten, zeker wanneer u de voortgang van uw digitale transformatie wilt bijhouden. Duidelijke rapportages zijn dan ook onmisbaar, bijvoorbeeld om de doorlooptijd van processen te monitoren.

Lees hier meer over procesoptimalisatie met Business Engineers

BE-blog-2@4x

Meer weten?

Als IT-specialist én ondernemer wil ik graag van u horen met welke uitdagingen of kansen u te maken heeft. Bel me gerust om daar eens over verder te praten.