Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Geslaagde sessie Be Safe Not Sorry

Actueel onderwerp, praktijkgerichte presentaties en bijzonder onderhoudende sprekers. We kijken met plezier terug op onze kennissessie Be Safe Not Sorry van 8 maart.

IT-specialist, adviseur en “ethical hacker” Maurice Verheesen gaf een snelle schets en opmerkelijke voorbeelden van de verschillende personen en partijen die ons belagen. Het lijkt misschien alsof we ‘sitting ducks’ zijn en de kwaadwilligen zijn lang niet altijd te identificeren, maar we kunnen toch veel zelf doen als het om onze veiligheid gaat. En dan betreft het vooral ons eigen gedrag.

Marco Bijl van CertificeringsAdvies Nederland weet alles van de veiligheidsrisico’s die je als organisatie loopt. Informatiebeveiliging gaat om techniek, fysiek (het pand) en de mens. Een goed managementsysteem zorgt voor samenhang. Marco loodste ons in sneltreinvaart langs maar liefst 114 beheersmaatregelen waarover je moet nadenken en afspraken moet maken. Hij besloot met 3 supertips over wachtwoorden, phishing en patchen.

Lees ook onze 9 tips voor meer digitale veiligheid.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?