Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Google Maps indoor, gluren bij de buren?

Google Maps, wij zijn er fan van. Als het al niet om de handige streetview is, dan wel omdat je google Maps kan betrekken binnen je SEO-strategie. Nu heeft Google echter weer iets nieuws bedacht: Google Maps indoor.

Google maps gaat indoor!

In Google Maps indoor staan plattegronden van markante plekken in Nederland die je via Google Maps kunt bekijken. Daarmee is het minder visueel dan bijvoorbeeld Google street view, maar de gebouwen zijn wel exact omschreven. Een voorbeeld: de Bijenkorf op de Dam kan op iedere verdieping worden bekeken. Google Maps indoor is vanaf donderdag voor heel Nederland beschikbaar.

google_maps_indoor_utrecht

 

Plattegronden van stations, musea en winkelcentra

Via Google Maps indoor kunnen grote stations, musea, winkelcentra en zelfs sommige Albert Heijn ketens bekeken worden. Enkele Nederlandse locaties zijn:

14 grote treinstations

Musea: Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Stedelijk Museum
Voetbalstadions: Amsterdam ArenA, PSV Philips Stadion, De Kuip
Luchthavens: Eindhoven Airport
Winkels: Filialen van Bijenkorf en vier winkels van Albert Heijn
Universiteiten: Universiteit Twente
De Citymall Almere, Hoog Catharijne en vele andere winkelcentra

De toekomst?

Indoor is een originele toevoeging maar niet echt ‘revolutionair’ te noemen. De feature is in zeker opzicht vergelijkbaar met de launch van Google streetview: leuk voor een uur vertier, maar daarna zal het gebruik sporadisch zijn. Wel kunnen we ons voorstellen dat het handig is voor een toerist die verdwaald is op Utrecht Centraal!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?