Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

Hoe krijg ik een thumbnail in Google zoekresultaten?

Tijdens het Googlen is de kans groot dat je een aantal zoekresultaten ziet met daarnaast een thumbnail. Een leuke feature die vooral handig is om je pagina op te laten vallen tussen de duizenden zoekresulaten. Maar hoe krijg je zo’n afbeelding of thumbnail naast de Google zoekresultaten.
De truc zit ‘m vooral in de koppeling tussen Google+ en de pagina’s op jouw website. Deze koppeling gebeurt met behulp van je Google+ pagina en een stukje code die je aangeeft op de desbetreffende pagina. Hieronder staan de stappen die je kan nemen om dit voor elkaar te krijgen.

Opvallen tussen duizenden

googlethumbnail

 

Stap 1 – Link je website met je Google+ pagina
Allereerst voeg je een regel code toe in de head van je website.
De code hiervoor is, < link href= “De URL van je Google+ account” rel= “author” />.
Voor Way2Web zou dat er dan zo uit zien, < link href= “plus.google.com/u/0/109639145859577472353” rel= “author” />  .

Stap 2 – Link terug vanaf je Google+ pagina
Klik op je profielpagina onder het kopje ‘Links’ op ‘Bewerken’ en voeg de pagina toe waar je naar terug wilt linken.

Stap 3 – Test met RichSnippets
Meestal worden wijzigingen niet direct getoond. Om na te gaan of je de juiste handelingen hebt uitgevoerd kan je de URL van je bewerkte pagina bekijken met behulp van de RichSnippets van Google Webmastertools.

 

Persoonlijk (rel=”author”) of bedrijf (rel=”publisher”)

Let op! Google maakt onderscheid tussen koppeling met een persoonlijke Google+ pagina en een bedrijfspagina. Voor koppeling met een persoonlijke Google+ pagina gebruik je het attribuut rel=”author”. Voor een bedrijfspagina kan je gebruikmaken van de attribuut rel=”publisher”. Vraag bij jezelf dus eerst af welke koppeling je wilt.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?