Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Robert Horsmans Leestijd 8 min.

Innovatief software idee? Ga op zoek naar subsidie!

Nederland moet innoveren en de overheid stimuleert dat op allerlei terreinen met subsidies. Vaak gaat het daarbij om technische oplossingen met software als belangrijke pijler. Zo wisten we eind vorig jaar nog € 200.000 subsidie te verwerven voor het project “Regie over de bouwlogistiek”. Misschien ook een idee voor jou?

Subsidie

De ontvangst van subsidie voor het project “Regie over de bouwlogistiek”

Veel subsidieregelingen

Er zijn inmiddels zo veel subsidieregelingen dat er een hele industrie is ontstaan om de mogelijkheden te onderzoeken en je te begeleiden bij de aanvraag. ‘Subsidiologie’ mag dan booming business zijn, ons vak is het niet. Maar als jij wilt innoveren (met software) dan is Way2Web de aangewezen business partner om van je aanvraag een succes te maken. Want subsidie ontvangen betekent zoveel meer dan alleen maar ‘een zak geld’ krijgen.

Een subsidie voor je software-idee maakt een project mogelijk dat anders niet van de grond was gekomen of geeft je net even wat meer ademruimte om het nog innovatiever te maken. Daarnaast is het goed voor je reputatie in de markt, het is een tenslotte een teken van vertrouwen, en vaak krijg je toegang tot netwerken waar je anders moeilijk of helemaal niet mee in contact zou komen.

Technische geloofwaardigheid

Niemand geeft zomaar geld weg. Ook de overheid niet. Je moet daarom zeer goed beslagen ten ijs komen met voldoende documentatie en bewijslast. Een aanvraag technisch goed onderbouwen en beargumenteren is een kolfje naar onze hand natuurlijk.

Daarnaast heeft Way2Web een schat aan ervaring en een bewezen trackrecord in softwareontwikkeling die je subsidieverzoek extra gewicht en geloofwaardigheid geven. Haalbaarheid is een essentieel criterium voor de subsidiegever. Toch zijn technische kwaliteit, haalbaarheid en betrouwbaarheid nog niet genoeg om zeker te zijn van subsidie.

Welk probleem los je op?

Iemand met een innovatief software idee denkt vrijwel altijd vanuit de oplossing. Wat moet een applicatie allemaal kunnen en doen. Het klinkt misschien voor de hand liggend maar de eerste vraag die wij je stellen is: welk probleem ga je oplossen? Heb je je ideeën daarover grondig getoetst?

Het gaat de subsidieverstrekker tenslotte niet om de software maar om vernieuwende oplossingen voor echte, belangrijke problemen. Het is daarom zaak om je aannames te valideren, een prototype te ontwikkelen en te onderzoeken of er voldoende commitment is bij gebruikers. Daarmee begeleiden we je stap voor stap. Wil je weten hoe? Download dan ons whitepaper “Maak een succes van je software startup”. Je vindt ‘m onder dit artikel.

“Het gaat niet om de software maar om vernieuwende oplossingen voor echte, belangrijke problemen.”

 

Way2Web Software als business partners

Heb je een innovatief idee, oriënteer je dan op de subsidiemogelijkheden binnen jouw branche. Wij zorgen er vervolgens samen voor dat er een ijzersterke aanvraag komt te liggen voor een vernieuwende, zinvolle en haalbare oplossing.

Je krijgt na toekenning overigens nooit in een keer het hele bedrag overgemaakt maar dient maandelijks een factuur in waar ook de nodige eisen aan worden gesteld. Maak je geen zorgen, ook bij het aanleveren van een gespecificeerde maandrapportage aan de subsidieverstrekker ondersteunen we je graag.

Zoals gezegd, subsidiologen zijn we niet – maar ons hart gaat wel sneller kloppen van innovatieve projecten. Dat is goed voor ons bedrijf, voor onze cultuur en voor de vaardigheden van onze developers. Dus zullen we binnenkort een afspraak maken?

Eerst nog even verder lezen? Download dan hier ons whitepaper.

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Met dit whitepaper willen we je helpen om een goede briefing te maken. We doen dat aan de hand van een checklist met praktische vragen die wij, als softwareontwikkelaars, aan jou zouden stellen voordat we met een project starten.

Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het aan je uit.

Whitepaper aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?