Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Laracon 2020:
ook online zeer de moeite waard!

Way2Web JohanWe hadden er al reikhalzend naar uitgekeken en vorige week was het zover: Laracon EU 2020. Maar liefst 5 developers van hoofdsponsor Way2Web Software namen deel aan deze belangrijkste Europese Laravel conferentie. Onze lead developer Johan vertelt wat hij ervan vond.

 

Wat vond je van de online versie?

“De kwaliteit was, zoals ik verwacht had, uitstekend. Goede, duidelijke presentaties. Wel jammer dat het niet echt live was, alle video’s waren vooraf opgenomen. Je mist natuurlijk het echte conferentiegevoel en de mensen om je heen, maar het blijft enorm nuttig. Pluspunt: je zit lekker comfortabel in je eigen fijne stoel. Geen rugklachten dus – maar volgend jaar toch graag weer live!”

Wat vond je interessante presentaties?

“Spatie had een presentatie over Livewire, een mooie techniek als een app server-side rendering nodig heeft, bijvoorbeeld voor SEO of het laag houden van de bounce-rate. Voor fancy SPA’s en interactiviteit blijft Inertia echter wel mijn voorkeur houden. Maar als je voor een JS- en Vue-loze oplossing wilt gaan, is Livewire een goede keuze.”

“Verder was er een presentatie over het nieuw test-framework ‘Pest’ waarmee je met minder en beter leesbare code tests voor je applicatie kunt schrijven. Battle tested api’s vond ik minder goed. Laravel Secrets daarentegen was een nuttige opfrisser en spoort aan om er zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan.

De Devops presentatie gaf een beeld van de techniek waarmee websites live worden gezet. Tot slot kreeg je door de lezing over Branding inzicht in de gedachtewereld achter een goed logo. Zeer de moeite waard!”

En tot slot: heb je nog tips voor de mensen die er niet bij konden zijn?

“Dat is altijd lastig om zo te zeggen, niet alles is voor iedereen relevant. In het algemeen denk ik dat de drie belangrijkste zaken om te onthouden zijn:

  1. Knip je exception handlers op in losse classes om een te grote master handler te voorkomen.
  2. View Components zijn een goede manier om Blade files op te knippen en te hergebruiken.
  3. Same-site cookies zijn belangrijk om goed in te stellen. Hiermee zorg je voor een veiligere site en voorkom je onverwacht browser behaviour. Je kunt ze dus beter op Lax instellen dan leeg laten”

Laracon in de toekomst

De eerstvolgende offline versie van de Laracon staat gepland op 18 en 19 januari 2021. Wil je voor die tijd nog alle presentaties van de Laracon Online terugkijken? Dat kan hier!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?