Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 2 min.

MATCH stimuleert meedoen van anderstaligen in Nederland

In Nederland zijn op dit moment circa 15.000 vrijwilligers actief als taalcoach voor 30.000 anderstaligen. Het koppelen van vrijwilligers en deelnemers is echter tijdrovend en wordt vaak nog op papier of met Excel gedaan.

Way2Web ontwikkelde samen met Stichting Het Begint met Taal een online platform om niet alleen het registreren en koppelen efficiënter te laten verlopen, maar ook om de ontmoetingen te monitoren en rapportages te genereren. Hierdoor blijft er meer budget over om aan echt inhoudelijke activiteiten te besteden.


600.000 anderstaligen

Veel van de 600.000 anderstaligen in ons land gaan weliswaar naar een taalschool maar het schort vaak aan voldoende gelegenheid om in contact met Nederlandstaligen te oefenen. Door taalcoaching wordt daar iets aan gedaan.

Stichting Het Begint met Taal vergroot de bekendheid en de effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Men traint en ondersteunt zo’n 600 coördinatoren bij 180 organisaties, verspreid over ruim 400 locaties.

In gesprek Het Begint met Taal Way2Web

Toen letterlijk duizenden mensen afkwamen op Kletsmaatjes bleek de urgentie van een compleet nieuw serviceplatform.

Slimmer werken, sneller groeien

Het nieuwe platform MATCH maakt het voor de coördinatoren aanzienlijk makkelijker om geslaagde koppelingen te maken en te monitoren hoe de ontmoetingen verlopen.
Ook opschalen van deze maatschappelijk waardevolle activiteiten is nu goed mogelijk.

“MATCH verbetert de registratie & begeleiding en vergroot de impact van de organisaties. Het platform is bovendien geschikt voor iedere organisatie die vrijwilligers en deelnemers verbindt. Een krachtige oplossing dus met nog heel veel potentie en een groot maatschappelijk rendement.”

Robert Horsmans, Directeur Way2Web Software

Toen letterlijk duizenden mensen afkwamen op Kletsmaatjes, het coronaproof project voor online ontmoetingen, bleek de urgentie van een compleet nieuw serviceplatform dat voldoet aan alle eisen op het vlak van schaalbaarheid, gebruikersgemak en security (AVG, ISO 27001).

MATCH wordt momenteel gebruikt voor taalcoaching bij nieuwkomers maar is geschikt voor iedere organisatie waar vrijwilligers en deelnemers gekoppeld worden.

“We hebben zeer goed samengewerkt met de product owner en het team met wekelijks en soms dagelijks een meeting. Helaas niet live in deze tijd maar de kwaliteit van de samenwerking met Way2Web biedt zeker meerwaarde.”

Elise Zomer – Het Begint met Taal

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?