Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 7 min.

Meer concurrentiekracht dankzij applicatiebeheer met Laravel Nova

Voor backend softwareontwikkeling gebruiken we bij Way2Web het opensource applicatieframework Laravel. Dit betrouwbare framework kent een heldere, overzichtelijke structuur en tal van functionaliteiten. Dat bespaart ons veel tijd en is bovendien voor developers prettig om mee te werken.

Met een betrokken community van vele duizenden developers over de hele wereld blijft Laravel zich bovendien in hoog tempo ontwikkelen. Een mooi voorbeeld daarvan is het vorig jaar uitgebrachte administratiepaneel Laravel Nova.

Laravel Nova Way2Web

Een dashboard maak je razendsnel met Laravel Nova

Alle data overzichtelijk bij elkaar

Een administratiepaneel, administrator dashboard of beheerscherm, is een overzichtspagina om data te beheren. Een pagina met bijvoorbeeld alle licenties, gebruikers, rollen en permissies en andere data van een applicatie. Maar het kan ook een CMS-dashboard zijn waarop alle medewerkers, vestigingen, klanten en producten van een bedrijf makkelijk en snel terug te vinden zijn.

Binnen Laravel ontbrak het nog aan een dergelijke oplossing waardoor het maken van een administratiepaneel behoorlijk veel (eigenlijk onnodig) werk betekende. Daaraan is met Laravel Nova gelukkig een eind gekomen. Het past naadloos in het framework, is overzichtelijk en heel eenvoudig samen te stellen. En het is ook nog eens fraai vormgegeven als single-page application met Vue.js.

Grotere concurrentiekracht

Onze developers kunnen zich volledig richten op het echt specifieke maatwerk. Nova automatiseert het ‘standaardwerk’. Omdat de onderliggende structuur al gemaakt is, kunnen klanten heel eenvoudig een administratiepaneel samenstellen, aanpassen én uitbreiden.

Daarmee is Laravel veel meer dan alleen een handige oplossing die veel tijd en kosten in het ontwikkelproces bespaart. Laravel Nova is allereerst en vooral een oplossing die onze opdrachtgevers concurrerender maakt. Ze kunnen eerder live, flexibeler opereren en veel eenvoudiger opschalen bij succes.

Voordelen administratiepaneel Laravel Nova

  • Naar wens samen te stellen
  • Makkelijk uit te breiden
  • Bespaart veel programmeerwerk
  • Overzichtelijk en fraai vormgegeven (met Vue.js)
  • Snellere live-gang
  • Eenvoudig opschalen

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?