Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Erik de Bos Leestijd 3 min.

Meetup ‘Scrum in practice’

Ruim 15 developers waren op 10 april afgekomen op de PHP meetup ‘Scrum in practice’ die werd verzorgd door Erik de Bos, onze senior backend developer en scrum master.
Erik de Bos
Scrum master
Senior back-end developer

Presentatie voor PHP developers

Veel bedrijven werken wel een beetje scrum maar gaan toch niet all-the way. Bij Way2Web hebben we juist veel baat bij deze werkwijze. En Erik kan daar als geen ander over vertellen.

Efficiënter samenwerken

“Ik ben redelijk eigenwijs en heb er een hekel aan om niet efficiënt te werken”, vertelt Erik, “Toen ik scrum ontdekte was dat echt een openbaring voor me en dat wil ik graag delen met anderen.”

Erik is inmiddels al 7 jaar scrum master en heeft ook als projectleider bij meerdere bedrijven gemerkt dat de implementatie van scrum toch vaak lastig is. Waarom is dat zo en wat kun je daaraan doen?

Niet ingewikkeld, als je het begrijpt

“Scrum is moeilijk omdat het geen zwart-wit antwoorden geeft. Het werkt alléén als je de filosofie erachter snapt. Je moet je niet rigoureus vastklampen aan de regels van het framework maar begrijpen waar het om gaat. Die regels zijn richtlijnen, je moet zelf blijven nadenken en flexibel reageren.”

“Als het management er niet aan wil, kun je het overigens sowieso wel vergeten. Gelukkig zijn ze bij Way2Web net zo enthousiast over scrum als ik. Niet alleen bij softwareontwikkeling trouwens, ook bij sales en marketing werken we scrum.”

Praktische insteek

Vrijwel alle bezoekers waren wel enigszins bekend met scrum maar hoorden van Erik vooral wat het gedachtengoed erachter is en welke problemen je onderweg tegen kunt komen. Ook liet hij aan de hand van praktijkvoorbeelden overtuigend zien welke progressie Way2Web geboekt heeft door scrum te werken.

“Het was een geslaagde bijeenkomst en ik ben zeker van plan deze presentatie vaker te geven. Scrum goed begrijpen is in ons vak belangrijk om professioneel en efficiënt te werken aan betere eindresultaten”, besluit Erik. Goed idee denken wij!

 

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?