Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door way2web_assist Leestijd 5 min.

Onze developers werken topless

Maak je geen zorgen, gelukkig houden de medewerkers van Way2Web hun kleren gewoon aan op kantoor. Maar het mooie van hoogopgeleide en ervaren developers is dat ze elkaar sturen, zonder een traditionele manager boven zich. Wat overigens niet betekent dat het management met de armen over elkaar kan zitten.

Kenniswerkers

De mensen in onze scrum teams, de developers, product owners en scrum masters, zijn echte kenniswerkers. Alleen dankzij de inbreng van hun expertise en ervaring kunnen wij next level software ontwikkelen voor onze opdrachtgevers.

Kenmerkend voor kenniswerkers is dat het hoogopgeleide en door de wol geverfde experts zijn die vaak (veel) meer weten van hun vak en de technieken waarmee ze werken dan het management. Hoe kun je die optimaal laten functioneren?

Way2Web Software stand up

Elkaar sturen is integraal onderdeel van de werkwijze van scrumteams

Zelfsturende ontwikkelteams

Kenniswerkers kun je niet op de traditionele manier managen door doelen te stellen en prestaties te evalueren. Daar worden ze ongemakkelijk van, het werkt benauwend en demotiverend. Maar ze helemaal hun gang laten kan uiteraard ook weer niet. Hoeft ook niet, want ze sturen elkaar. Ze voelen zich betrokken en nemen hun verantwoordelijkheid.

In een agile scrum setting krijgen de medewerkers veel vrijheid en zelfstandigheid. De product owner beslist met de klant wat er gebouwd moet worden en wat prioriteit heeft. Maar het zijn de developers die samen beslissen hoe ze dat doen. En wekelijks beoordelen ze elkaar.

Faciliterend management

Net zoals de scrum master de mensen van het ontwikkelteam ondersteunt door optimale voorwaarden te creëren, heeft het management die rol voor Way2Web als geheel. Managementgoeroes als Harry Mintzberg en Peter Drucker geven aan hoe je dat het beste kunt doen.

Stel je op als coach waarmee medewerkers kunnen sparren, denk mee en inspireer ze. Benader kenniswerkers als individuen. Regel verder alle faciliteiten die nodig zijn om het werk goed te doen. En zorg voor een rustige en veilige omgeving waarin ze zichzelf kunnen zijn. Bij Way2Web letten we daar scherp op.

Tot slot is het essentieel dat we de visie, missie en cultuur van Way2Web goed weten over te dragen. Hoe kijken we aan tegen softwareontwikkeling en de betekenis van applicaties voor onze klanten. Waarom werken we zoals we werken? Wat is ‘the big picture’? Vandaar dat we regelmatig tijd inruimen voor koffie-sessies, proces-brainstorms en kernwaarden evaluaties. We moeten het tenslotte samen doen!

Lijkt het jou leuk om binnen een hecht en goed functionerend scrumteam te werken aan innovatieve applicaties voor klanten die echt het verschil willen maken?

Bekijk de vacatures.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?