Meer informatie Ja, ik geef toestemming
IST-SOLL-GAP analyse

IST-SOLL-GAP analyse

Hulp bij procesverbetering en -automatisering?

Ook u heeft waarschijnlijk regelmatig het gevoel ‘dat het beter kan’. Sneller, minder dubbel (hand)werk en bovenal: slimmer. U maakt gebruik van bestaande systemen, maar die zijn niet ideaal ingericht of passen niet meer bij de organisatie.

Tegelijkertijd wordt u overspoeld met aanbiedingen voor diverse softwarepakketten. En u wilt ook ‘online’ goed voor de dag komen met een klantportaal, website of webshop. Uiteraard geïntegreerd met uw back-office.

Het ideale startpunt voor deze uitdaging? Onze IST-SOLL-GAP analyse!

Uw contactpersoon

Maurits Dijkgraaf
Technisch bedrijfskundige & directeur
06 – 430 91 030
maurits.dijkgraaf@way2web.nl

Way2Web klanten Microsoft

Whitepaper - Goed idee voor een webapplicatie? Zo maak je een ijzersterke briefing!

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Een goede briefing maken voor de softwareontwikkelaar is van cruciaal belang. Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het in vier simpele stappen uit.

Vraag dit whitepaper hieronder aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bewezen methodiek, gegarandeerd resultaat

De IST-SOLL-GAP analyse is een beproefde methode die in drie stappen toewerkt naar een gedegen advies:

  1. IST: Hoe werkt u nu?
  2. SOLL: Hoe zou u willen/moeten werken?
  3. GAP: Hoe kan software daarbij ondersteunen en in welke fases implementeren we die?

De stappen worden ondersteund door heldere procesflows en zijn dé manier om te komen tot de best passende oplossing.

Technisch bedrijfskundig advies voor uw processen

Het slaan van een brug tussen praktijk en IT is een vak. Door onze technisch bedrijfskundige achtergrond wéten we hoe moeilijk het is om processen te automatiseren.

On-premise, SaaS, ERP, CRM, multi-entity en multi-currency – de keuze is gigantisch. Veel pakketten geven aan alles te kunnen, maar dat is lang niet altijd het geval.

Door met procesflows inzichtelijk te maken hoe u nu werkt en waar de organisatie naartoe groeit is voor iedereen duidelijk welke processen ondersteund moeten worden door de nieuwe software. Ook doen we medewerker-interviews en analyseren we de huidige systemen.

Dankzij deze procesflows waarborgen we een zeker detailniveau: door uit te zoomen kan er vervolgens op het juiste vlak discussie worden gevoerd.

Way2Web Ezra Erik Dagmar werken

Daarom Way2Web voor uw automatiseringstraject

Voor Uitzendorganisatie Goodmorning werkte Way2Web stapsgewijs via de IST-SOLL-GAP analyse aan de implementatie van een nieuw ERP-systeem, geïntegreerde webportalen voor dagelijkse communicatie met >1500 uitzendkrachten en klanten, en een nieuwe website.

  • Snel inzicht in uw werkprocessen (3 – 4 weken)
  • Meer draagvlak binnen de organisatie voor veranderingen
  • We weten alles van online en bouwen daarna dus ook moeiteloos webportalen of geïntegreerde websystemen
  • Aanzienlijke kostenbesparingen door meer grip op het traject
  • Focus op concreet werkend resultaat, geen eindeloze rapporten

Het resultaat

We bieden u niet alleen inzicht in de werkprocessen. Ook ontvangt u een overzicht van standaard ERP-pakketten die passen en een onafhankelijk advies. Verder zijn we graag betrokken bij het maken van implementatie-afspraken met de leverancier. Software aanschaffen is immers niet hetzelfde is als het kopen van een auto: u zit er jaren aan vast en niet alle implicaties zijn vooraf altijd even duidelijk.

Met de keuze voor een nieuw ERP-systeem ontstaan vaak kansen: webportalen voor klantcontact, bestellingen, integratie met uw website of webshop of juist het mobieler maken van uw medewerkers.

Als experts in het bouwen van maatwerk software zijn we u ook graag met dit vervolgtraject van dienst.

ERP3

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?