Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Maatwerk API-koppelingen

Maatwerk API-koppelingen

Geen handwerk meer met duurzame API-koppelingen

Wanneer een webapplicatie wordt gekoppeld aan bestaande systemen binnen uw organisatie en die van klanten en leveranciers, neemt de kracht van deze oplossing alleen maar toe. Het uitwisselen van gegevens verloopt daarmee namelijk aanzienlijk makkelijker, sneller en goedkoper.

Het bouwen van een duurzame koppeling is specialistisch werk en vergt vergaande technische kennis. Er zijn namelijk vaak meerdere mogelijkheden om systemen met elkaar te integreren: API/Webservices, webhooks of (S)FTP. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en een succesvolle realisatie.

“Ondanks de grote complexiteit en tijdsdruk, hebben de code-tovenaars van Way2Web het voor elkaar gekregen om iets moois te ontwikkelen. We hebben bijna geen bugs en ze zijn terecht trots op hun werk.”

Pim Efting RealHosting

Brede expertise in koppelingen

We hebben veel ervaring met koppelingen tussen webapplicaties en systemen als ERP- en CRM-software. Of heeft u een eigen maatwerksysteem? Ook dan verzorgen wij koppelingen met uw webapplicatie op basis van bijvoorbeeld CSV of XML.

Whitepaper

Groeien met maatwerk software

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Met dit whitepaper willen we je helpen om een goede briefing te maken. We doen dat aan de hand van een checklist met praktische vragen die wij, als softwareontwikkelaars, aan jou zouden stellen voordat we met een project starten.

Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het aan je uit.

Whitepaper aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Way2Web Jochem werkt

Daarom Way2Web voor uw API-koppelingen:

  • Uitgebreide monitoringsystemen en zeer hoge kwaliteit webontwikkeling dankzij onze infrastructuur
  • Technisch bedrijfskundig basis, we snappen dus ook waarom en hoe data overgezet moet worden
  • Snelle oplevering van de koppeling en een focus op een lange termijn samenwerking

Technieken voor systeemintegratie

Voor het maken van een koppeling zijn veel verschillende technieken mogelijk. De gebruikte techniek hangt af van het doel en de mogelijkheden van de te koppelen software:

  • CSV en XML via (S)FTP – door middel van bijvoorbeeld nachtelijke exports en imports wordt data uitgewisseld tussen systemen, denk aan product- en klantinformatie
  • API/Webservice – moderne software beschikt over een eigen stekkerdoos om zo informatie uit te wisselen. Dit is een duurzame en solide oplossing voor het (live) verwerken van grote hoeveelheden data
  • Webhooks – vergelijkbaar met Webservices, maar dan event-based. Per mutatie wordt automatisch een aanroep gedaan om data bij te werken, bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een maillijst
  • Single Sign-On (SSO)– eenvoudig met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in diverse applicaties. Door het bouwen van dergelijke koppelingen hoeven uw medewerkers of klanten minder vaak in te loggen met verschillende wachtwoorden

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?