Meer informatie Verberg melding

Requirements workshop

Vertalen van uw wens naar de beste oplossing

Het bouwen van maatwerk software begint altijd met een requirements workshop waarin we flink met u sparren over vraagstelling, doelgroepen en mogelijkheden.

We zoomen in op behoeften, betrokken bedrijfsprocessen, stakeholders en gebruiksvriendelijkheid. Maar ook: wat maakt een project tot een succes?

Het resultaat van de workshop wordt samengevat in een Projectadvies met daarin een specificatie van de oplossing en een begroting.

ja, ik wil graag meer wetenof bekijk eerst onze aanpak

Uw contactpersoon

Maurits Dijkgraaf
Technisch bedrijfskundige & directeur
06 – 430 91 030
maurits@way2web.nl

Een succesvol ICT project realiseren? Maak in 4 simpele stappen de perfecte briefing!

CTA Whitepaper - ijzersterke briefing

CTA Whitepaper
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor wie is een requirements workshop bedoeld?

De requirements workshop is een, ook voor de klant, vaak verhelderende sessie over een online IT-concept. We zien twee mogelijkheden:

  1. U heeft een idee dat gechallenged moet worden door Way2Web, u wilt het namelijk testen op haalbaarheid alvorens het te laten ontwikkelen
  2. U heeft een haalbaar, concreet idee dat u wilt laten ontwikkelen en u wilt de eerste stap daarin zetten

Benieuwd hoe u uw idee snel concreet kan maken? Vraag onze whitepaper aan!

advies

Het resultaat: Projectadvies

De resultaten van de workshop leggen we zorgvuldig vast in een requirements list. Alle requirements worden opgedeeld volgens de MoSCoW-methode: Must-haves, Should-haves, Could-haves en Won’t haves. Ook geven we met een procesflow overzichtelijk weer wat we van plan zijn en hoe dit voor uw organisatie gaat werken.

De requirements list wordt door onze developers ingeschat op uren, zodat ook voor u inzichtelijk is wat de impact is van individuele requirements. Het geheel wordt samengevat in ons Projectadvies: een document wat u de mogelijkheid geeft om weloverwogen een keuze kunt maken voor het vervolg.

 

 

 

flowschemanieuw

Meer informatie of een requirements workshop inplannen?

Programma

Een requirements workshop bestaat uit vier onderdelen:

  1. Klantvraag
  2. Oplossingsrichting
  3. Onderdelen/sitemap
  4. Requirements

De sessie duurt zo’n twee uur en kan ook als dienst los worden afgenomen. Behalve een Product Owner is er meestal ook een technisch bedrijfskundige en een developer aanwezig. Het resultaat, het Projectadvies, is een begrijpelijke samenvatting van de te kiezen oplossing.

De voordelen?

Na meer dan 125 workshops te hebben gehouden snappen we ideeën snel, doorgronden we uw organisatie moeiteloos en weten we onze opdrachtgevers altijd te verrassen met een verbeterde versie van hun eigen oplossing.

De requirements workshop is een laagdrempelige, vrijblijvende eerste stap. Door stil te staan bij uw situatie snappen waar u vandaan komt. En door meer te weten over scope en doelstellingen kunnen we bijvoorbeeld meedenken in fasering & budget. Zo vergroten we de kans op een succesvol project.

Vrijblijvend een workshop inplannen?

Een workshop duurt twee uur en biedt vele praktische inzichten. De sessie vormt ook een stevig fundament om vervolgens snel van start te gaan met de realisatie van de oplossing – we weten immers wat er moet gebeuren!

Nieuwsgierig? Vul uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

Maurits Dijkgraaf

Technisch bedrijfskundige & directeur
06 – 430 91 030
maurits@way2web.nl

Way2Web B.V.
Australiëlaan 11
3526AB Utrecht

Way2Web B.V., Australiëlaan, Utrecht, Netherlands