Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Requirements workshop

Requirements workshop

Vertalen van uw wens naar de beste oplossing

Het bouwen van maatwerk software begint altijd met een workshop waarin we flink met u sparren over vraagstelling, doelgroepen en mogelijkheden.

We zoomen in op behoeften, betrokken bedrijfsprocessen, stakeholders en gebruiksvriendelijkheid. Maar ook: wat maakt een project tot een succes?

Het resultaat van de workshop wordt samengevat in een Projectadvies met daarin een specificatie van de oplossing en een begroting.

“We zijn met Way2Web om tafel gaan zitten en gaandeweg kom je dan -met elkaar- tot een portal waarin álle informatie zit die je nodig hebt”

Harrit Broos CIBV Certificering

Het resultaat: Projectadvies

De resultaten van de workshop leggen we zorgvuldig vast in een requirements list. Alle requirements worden opgedeeld volgens de MoSCoW-methode: Must-haves, Should-haves, Could-haves en Won’t haves. Ook geven we met een procesflow overzichtelijk weer wat we van plan zijn en hoe dit voor uw organisatie gaat werken.

De requirements list wordt door onze developers ingeschat op uren, zodat ook voor u inzichtelijk is wat de impact is van individuele requirements.

Het geheel wordt samengevat in ons Projectadvies: een document wat u de mogelijkheid geeft om weloverwogen een keuze kunt maken voor het vervolg.

Whitepaper

Groeien met maatwerk software

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Met dit whitepaper willen we je helpen om een goede briefing te maken. We doen dat aan de hand van een checklist met praktische vragen die wij, als softwareontwikkelaars, aan jou zouden stellen voordat we met een project starten.

Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het aan je uit.

Whitepaper aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tom, Maurits, Youri Scrum

Voor wie is een requirements workshop bedoeld?

De requirements workshop is een, ook voor de klant, vaak verhelderende sessie over een online IT-concept. We zien twee mogelijkheden:

  1. U heeft een idee dat gechallenged moet worden door Way2Web, u wilt het namelijk testen op haalbaarheid alvorens het te laten ontwikkelen
  2. U heeft een haalbaar, concreet idee dat u wilt laten ontwikkelen en u wilt de eerste stap daarin zetten

Programma

Een requirements workshop bestaat uit vier onderdelen:

  1. Klantvraag
  2. Oplossingsrichting
  3. Onderdelen/sitemap
  4. Requirements

De sessie duurt zo’n twee uur en kan ook als dienst los worden afgenomen. Behalve een Product Owner is er meestal ook een technisch bedrijfskundige en een developer aanwezig. Het resultaat, het Projectadvies, is een begrijpelijke samenvatting van de te kiezen oplossing.

De voordelen?

Na meer dan 125 workshops te hebben gehouden snappen we ideeën snel, doorgronden we uw organisatie moeiteloos en weten we onze opdrachtgevers altijd te verrassen met een verbeterde versie van hun eigen oplossing.

De requirements workshop is een laagdrempelige, vrijblijvende eerste stap. Door stil te staan bij uw situatie snappen waar u vandaan komt. En door meer te weten over scope en doelstellingen kunnen we bijvoorbeeld meedenken in fasering & budget. Zo vergroten we de kans op een succesvol project.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Srum Logos
NL digital logo
Dutch Digital Agencies logo
ISO certificeringen
Laravel Certificate