Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door way2web_assist Leestijd 5 min.

Onze grootste inspiratiebron? Bijzondere klanten!

Way2Web ontwikkelt software voor heel bijzondere klanten. Het zijn namelijk mensen met baanbrekende ideeën. Met oplossingen die door anderen vaak als onmogelijk worden gezien. Ze zijn bereid om hun nek uit te steken en risico’s te nemen vanuit de onverzettelijke overtuiging dat ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken.

Het is voor ons enorm inspirerend om samen met zulke klanten te werken aan wat met recht next level software genoemd mag worden. We geven je graag een paar voorbeelden van bijzondere opdrachtgevers en hun slimme oplossingen.

Eenvoudig idee - grote impact

Enkele weken geleden ontving Joost op de Woerd van Bouwaanvoerders de Way2Web Next Level Award. De reden? Joost bedacht een slimme oplossing om de logistieke processen rondom een bouwlocatie efficiënter, goedkoper en vooral ook minder milieubelastend maken.

Way2Web Next Level Award

Joost neemt de Next Level Award in ontvangst van Robert

Nu zijn er volop applicaties voor de bouw, maar wat Joost heeft gedaan is de bestaande systemen en informatiestromen van alle betrokken partijen verbinden. Niet weer een nieuwe, grote en kostbare applicatie dus maar meer een intelligente en betaalbare, lichtgewicht ‘stekkerdoos’.

Bestaande data komen op een unieke wijze bij elkaar in The Control Room, een soort luchtverkeersleiding die in contact staat met fabrikanten, magazijnen, vrachtwagenchauffeurs, aannemers, onderaannemers en planners.

Echt next level dus. Bij de start waren vrijwel alle marktpartijen sceptisch. Joost en Way2Web Software niet. Joost heeft vanuit TiQiT de regie genomen en samen met Way2Web iets gerealiseerd dat echt vernieuwend en van grote toegevoegde waarde is, ook maatschappelijk. Lees de case.

Tegen de stroom in

Iedereen was ervan overtuigd dat het veel te ingewikkeld en dus onmogelijk was – tot er iemand langskwam die dat niet wist. Bij Vitence bedachten ze een oplossing waarmee gemeenten meer grip krijgen op bijzonder vervoer en contractbeheer.

Bij leerlingen-, AWBZ- en WMO-vervoer zijn veel partijen betrokken en dat leidt tot complexe datastromen, weinig overzicht en veel tijdrovende, handmatige administratie. Met het webportaal MaasHub worden de systemen van onder andere vervoersbedrijven, callcenters en de gemeente met elkaar verbonden.

Omdat het om allemaal verschillende systemen gaat, leek dat een onmogelijke opgave. De slimme oplossing was dat bedrijven die een aanbesteding winnen zich verplichten om aansluiting te zoeken bij het dataprotocol van MaasHub.

Er zijn in Nederland zeven van dergelijke initiatieven gestart, maar alleen MaasHub is succesvol en actief. Regio na regio sluit zich aan om zo hun mobiliteitsdoelstellingen te behalen. Hoe het precies in elkaar steekt lees je hier.

Voor gezondheid en veiligheid

Onlangs nog werden we geconfronteerd met een terugroepactie van producten van een vleesverwerker. Het ging om meerdere productgroepen die geleverd werden aan diverse supermarkten en groothandels. Van een aantal producten was bekend waar ze werden verkochten, maar niet van allemaal.

Toch heb je als fabrikant de wettelijke plicht om te weten wie er wat heeft verkocht, zodat je snel kunt ingrijpen als dat nodig is. Dat gebeurt nu vaak nog handmatig. Dat kan beter, dacht René Drost van FSCA.com.

Met een compliance-achtergrond in de vliegtuigindustrie bedacht hij een applicatie waarmee je gestandaardiseerd klanten kunt benaderen. Je weet nu eenmaal niet met welke systemen de fabrikanten werken. Er wordt digitaal vastgelegd wie wat wanneer gekocht heeft, en bij problemen: wie je hebt benaderd, welke mail gestuurd is, wie deze heeft geopend en wat er is gedaan. En dat allemaal geheel geautomatiseerd.

De applicatie is ook geschikt voor recall-acties van bijvoorbeeld vliegtuigonderdelen of ziekenhuismaterialen. In de hele wereld gebeurt dat nu nog handmatig. Dankzij de slimme oplossing en het doorzettingsvermogen van René Drost is daar een eind aan gekomen. En dat is goed nieuws voor onze gezondheid en veiligheid! Hier lees je meer over dit bijzondere project.

Heb jij een slim idee om met next level software de wereld een beetje slimmer, veiliger of beter te maken? We laten ons graag inspireren!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?