Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Presentatie front-end development

Op het snijvlak van techniek en design

Als je elkaars werk beter begrijpt kun je beter samenwerken. Vanuit deze gedachte gaf onze front-end designer Jochem onlangs een presentatie bij het activatiebureau De Combinatie van Factoren, waarmee Way2Web regelmatig samenwerkt. Aan de orde kwamen onder andere Native & Web en Responsive Design tips.
Jochem
Senior front-end developer

 

IOS en Android

“Bij Native & Web legde ik uit dat webtechnieken steeds vaker worden gebruikt voor hoogwaardige apps. Voor IOS en Android heb je geen compleet verschillende code meer nodig, het kan tot wel 80% overeenkomen. En dat betekent bijvoorbeeld dat je veel sneller kunt opleveren en ook kleinere projecten een optie zijn.” 

Mobile First

“Bij Responsive Design ging het over Mobile First. Je begint met een app voor mobiel en bouwt vervolgens de desktopversie. Mobile is ‘slanker’ en dwingt je tot het maken van keuzes ten aanzien van content en functionaliteiten. Een belangrijk leermoment omdat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van software via mobiele apparaten.”

 

 

Voor herhaling vatbaar

Jochem geeft dit soort presentaties vaker. “Als front-ender kan ik een vertaalslag maken tussen techniek en design. En de reacties die ik krijg van zowel designers als content schrijvers zijn erg leuk.” En dat steunen wij! Want kennis delen, ervaringen uitwisselen en ideeën toetsen, houdt je scherp in een vak dat zo snel verandert als softwareontwikkeling.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?