Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door way2web_assist Leestijd 5 min.

Dutch Laravel Foundation bevordert met Way2Web kwaliteit softwareontwikkeling

Na iets minder dan een jaar van voorbereiding is Stichting Laravel Nederland (Dutch Laravel Foundation) officieel gelanceerd. Way2Web, dat al jarenlang Laravel inzet voor haar projecten en over een team aan Laravel specialisten beschikt, is een van de bedenkers van het initiatief.

Way2Web Dutch Laravel Foundation Robert

De vijf bestuursleden van de Dutch Laravel Foundation

De door Taylor Otwell, de bedenker van het Laravel PHP Framework, goedgekeurde foundation zal het gebruik van het open source framework Laravel in Nederland promoten onder opdrachtgevers en kennisdeling tussen Laravel developers bevorderen.

Stichting Laravel Nederland heeft als missie onder meer de promotie van Laravel op zakelijke events, het organiseren van events voor de community ten behoeve van kennisuitwisseling en marketing/pers/pr-activiteiten.

Concurrenten slaan handen ineen

Robert Horsmans, Directeur van Way2Web, wordt op persoonlijke titel, bestuurslid en acquisiteur van Stichting Laravel Nederland. Het oprichten van de stichting vloeit voort uit de behoefte om het merk en framework Laravel professioneel in de markt te vertegenwoordigen. Aangezien Laravel open source is en er geen commerciële partij eigenaar is, was het niet mogelijk om onafhankelijk te communiceren vanuit het merk Laravel. Daarom voorziet de stichting nu in die behoefte van onafhankelijke communicatie. Tot op heden lag de promotie van Laravel alleen bij bedrijven die het framework gebruiken.

Robert Verboon, voorzitter van Stichting Laravel Nederland: “Samen met vooraanstaande bedrijven uit de Laravel community zijn we gaan kijken hoe we aan deze vraag konden voldoen. Onafhankelijkheid bleek daarin een key ingredient. Daarom is er besloten om een stichting op te richten en met gezamenlijk budget onafhankelijk pers en pr-activiteiten te ondernemen en events te organiseren.”

Lid worden

De Dutch Laravel Foundation is een uniek initiatief in de Laravel wereld en wordt nauw gevolgd vanuit meerdere landen. Er is reeds interesse getoond vanuit Engeland, Frankrijk, Portugal en België om het concept over te nemen. Bij de start hebben 7 bedrijven zich aangesloten bij Stichting Laravel Nederland en de verwachting is dat dit voor het einde van het jaar zal groeien naar minimaal 35 bedrijven. Bedrijven, ZZP’ers en ontwikkelteams die met Laravel werken kunnen vanaf nu lid worden.

Het voltallige bestuur, bestaande uit Robert Verboon, Michel van Velde, Robert Horsmans, Matthijs van Schendelen en Ruud Schaaphuizen waren bij de officiële inschrijving aanwezig.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?