Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 5 min.

Over het opschalen van scrum (& pizza)

Na de afgelopen jaren met succes Agile Scrum te hebben gewerkt binnen onze ontwikkelteams is het tijd voor de volgende stap: onderzoeken hoe we met verschillende teams kunnen samenwerken aan één softwareproject als dat nodig is.

Tot nu toe werken onze ontwikkelteams zelfstandig. Ze hanteren dezelfde standaarden en werkwijze en zijn zelf verantwoordelijk voor hun projecten. Bij het opschalen van scrum hanteer je een framework waarmee verschillende teams ook samen kunnen werken aan dezelfde opdracht. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen?

Way2Web groeperen

Onze developers samen aan de slag om scrum bij Way2Web te optimaliseren

Flexibele inzet resources

Bij Way2Web hebben we te maken met verschillende opdrachtgevers en zeer uiteenlopende projecten. Om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren is het essentieel dat je als organisatie zo flexibel mogelijk opereert. Samenwerken aan hetzelfde softwareproject is daarin het volgende niveau van volwassenheid.

De kwaliteit van een project wordt immers bepaald door de omvang van wat je oplevert, de hoeveelheid tijd die dat kost en de middelen die je inzet. Om bij een groot, complex project en/of hoge tijdsdruk toch kwaliteit te leveren, moet je de inzet van middelen flexibel kunnen aanpassen – bijvoorbeeld door ontwikkelteams te laten samenwerken.

Andere voordelen zijn het inzetten van extra expertise en het verhogen van de onderhoudbaarheid van softwareprojecten. Uiteraard levert dit ook de nodige uitdagingen op: hoe zorgen we ervoor dat alle ontwikkelaars weten wat hen te doen staat en hoe bewaken we de voortgang?

Way2Web pizza scrum

Brainstorm & pizza!

Onder leiding van scrum masters Jochem en Erik zijn de ontwikkelteams van Way2Web gaan brainstormen om samen te ontdekken hoe we scrum kunnen opschalen. Hoe kunnen we als teams communiceren en samenwerken, wat hebben we nodig en wat staat ons in de weg?

De stemming zat er meteen goed in en iedereen was bijzonder gemotiveerd. Tal van creatieve ideeën kwamen op tafel. De belangrijkste voorstellen zijn vervolgens concreet uitgewerkt om te presenteren aan de directie. En toen was het, uiteraard, tijd voor pizza!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?