Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 2 min.

Release Laravel 7

Laravel 7 is uit – en dat is geweldig nieuws natuurlijk. We houden de ontwikkelingen binnen Laravel uiteraard scherp in de gaten want Laravel is niet alleen ons favoriete framework voor back-end development, we zijn ook co-founder van de Dutch Laravel Foundation.

September vorig jaar verscheen versie 6 en op 3 maart van dit jaar is versie 7 gereleased. Drie nieuwe features lichten we graag even toe.
2019 Laravel logo

Way2Web Peter Paul Dagmar overleg

Feature 1: Nieuw authenticatiesysteem Airlock

Laravel Airlock biedt een lichtgewicht authenticatie systeem voor SPA’s (Single Page Applications), mobiele applicaties en eenvoudige, op tokens gebaseerde API’s. Met Airlock kan iedere gebruiker van je applicatie meerdere API-tokens voor zijn account genereren. Aan deze tokens kunnen scopes worden toegekend die aangeven welke acties toegestaan zijn.

 

Feature 2: API rond de Guzzle HTTP Client

Laravel biedt nu een expressieve, minimale API rond de Guzzle HTTP Client. Daardoor kun je snel uitgaande HTTP-aanvragen doen om te communiceren met andere webapplicaties. Laravels wikkel rond Guzzle is gericht op de meest voorkomende gebruiksgevallen en, zoals we van Laravel gewend zijn, een geweldige ontwikkelaarservaring.

 

Feature 3: Verbeterde routecache-snelheid

Laravel 7 bevat een nieuwe methode voor het matchen van gecompileerde routes die in de cache zijn opgeslagen met de opdracht route:cache Artisan. Bij grote applicaties (met 800 of meer routes bijvoorbeeld) kan dit resulteren in verdubbeling van de snelheid van aanvragen per seconde op een eenvoudige “Hello World” benchmark. Er zijn geen wijzigingen in je applicatie vereist.

Dit zijn maar drie van de nieuwe features die Laravel 7 ons te bieden heeft. Ben je ook een fan? Bekijk dan wat er verder nieuw is in de release notes van Laravel 7. Voor nog meer Laravel 7 inspiratie.


Met Laravel 7 zien we hoe dit framework zich continu blijft ontwikkelen op het gebied van Single Page Applications, veiligheid (CORS) en performance. Zo kunnen onze developers zich focussen op waar het om gaat: de business logic.

Peter Paul Keulers

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?