Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door way2web_assist Leestijd 4 min.

Subsidie voor innovatief softwareproject

Bij Way2Web Software werken we dagelijks aan innovatieve oplossingen. En dat wordt ook door de overheid gewaardeerd. Op 18 december 2018 heeft het MIT Zuid-Holland namelijk een subsidie van bijna € 200.000 toegekend aan ons project ‘Regie over de bouwlogistiek’ waarin we samenwerken met BouwAanvoerders en Djinny logistiek.

Subsidie

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Adri Blom-Lenstra overhandigt de cheque aan Joost op de Woerd (Bouwaanvoerders), Robert Horsmans (Way2Web Software) en Jaap Kooistra (Djinny logistiek).

Over het project

In binnenstedelijke gebieden heeft men te maken met tal van complexe logistieke stromen, onder andere bij bouwprojecten. Daar zijn al snel tientallen onderaannemers actief die allemaal hun eigen materialen laten aanleveren. Dit zorgt voor aanzienlijke overlast en uitstoot van CO2 en fijnstof.

Het project ‘Regie over de bouwlogistiek’ is erop gericht om al die logistieke trajecten te stroomlijnen. Met als gevolg: efficiënter werken en minder belasting voor het milieu en het verkeer.

 

Innovatieve software

Kern van de oplossing is softwareapplicatie TiQiT. Deze verbindt de systemen van alle betrokken partijen en integreert de communicatie binnen de hele logistieke keten. Iedere partij kan live updates communiceren waardoor er altijd wordt gewerkt met juiste en up-to-date informatie.

TiQiT is in de pilotfase uitgebreid en succesvol getest en wordt met behulp van de verkregen subsidie doorontwikkeld en ook geschikt gemaakt voor logistieke toepassingen buiten de bouw.

 

Over de samenwerkende bedrijven

Hoofduitvoerder BouwAanvoerders heeft veel ervaring in de werkvoorbereiding, uitvoering en logistiek in de bouw en zorgt voor advies en geavanceerde ICT-tools. Djinny optimaliseert de logistiek van, naar en op de bouwplaats. Way2Web is verantwoordelijk voor de innovatie van de software in dit project.

MIT Zuid-Holland (een samenwerkingsverband van het ministerie van Economische Zaken en de provincie) stimuleert en subsidieert innovatieve ondernemers in het MKB.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?