Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Tim de Leeuw Leestijd 2 min.

SURF: een onderwijsproject met impact

WetenschaLogo Surfppelijke onderzoeksresultaten zijn goed vindbaar, maar praktijkgericht onderzoek mist daarvoor de infrastructuur waardoor veel kennis, inzichten en ervaring verloren gaat. Het nieuwe Nationaal Platform Praktijkgericht Onderzoek brengt daar gelukkig verandering in. SURF, de coöperatie van meer dan 100 Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen selecteerde Way2Web voor dit baanbrekende project als softwarepartner.

“Zeker bij grote en complexe projecten zie ik dat opdrachtgevers behoefte hebben aan een innovatiepartner in plaats van een softwareleverancier. Samen innoveren is een inspirerend avontuur en leidt tot het beste eindresultaat.”

Robert Horsmans, Directeur Way2Web Software

Hoe het eindresultaat er straks uitziet is vooraf niet exact omschreven. Tijdens de ontwikkeling wordt de tool namelijk continu getest door stakeholders en waar nodig bijgesteld en aangepast. Stakeholders zijn onder andere onderzoekers, lectoren, professionals (bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven), journalisten en andere eindgebruikers.

SURF koos voor Way2Web Software als partner om dit ontwikkelproces technisch te begeleiden en mee te denken over slimme oplossingsrichtingen. De begeleiding van de sessies met stakeholders en het design van het platform worden verzorgd door UX-designbureau Daily Creations.

De eerste versie van het platform wordt medio 2021 afgerond en bestaat uit de werkende prototypes:
 

  • Exhibition – Hoe worden de (zeer diverse) resultaten in showcases gepresenteerd?
  • Finding & Sharing – Een MVP om ervaring op te doen met vinden en delen van informatie.
  • Proof of Concept koppeling – Onderzoeksresultaten staan in verschillende systemen die gekoppeld moeten worden.

Door deze opzet wordt er vanaf de start gekeken naar onder andere de gebruikservaring met het platform, een wezenlijk kenmerk van dit ontwikkeltraject.

“Fantastisch dat we aan dit maatschappelijk waardevolle project een bijdrage kunnen leveren. En het past precies bij onze ambitie om de opdrachtgever als partner te ondersteunen met alle middelen, mensen en technische kennis om te innoveren.”

Nick Vinju, Product Owner Way2Web Software

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?