Meer informatie Ja, ik geef toestemming
PHP framework Symfony

PHP framework Symfony

Bij Way2Web gebruiken we PHP als programmeertaal. Om veilig en efficiënt te kunnen werken gebruiken we applicatieframeworks. Dit zijn kant-en-klare, steeds herbruikbare componenten voor bepaalde veelvoorkomende taken. Naast Laravel gebruiken we het PHP framework Symfony voor de back-end van onze software.

De voordelen van een framework

Een framework zoals Symfony zorgt ervoor dat het developmentteam veel tijd bespaart. Standaardfuncties en veelvoorkomende taken hoeven niet meer helemaal zelf te worden geschreven. Componenten kunnen direct worden gebruikt. Ze krijgen regelmatig updates waardoor ook de veiligheid van een applicatie verbetert.

Verder is de code van de software makkelijker te onderhouden en sneller te begrijpen voor bijvoorbeeld een nieuw lid van het scrumteam. Last but not least bevordert een framework een goede structuur van een applicatie.

Jorick en Jochem

De kracht van Symfony

Voor back-end development gebruiken we bij Way2Web Laravel en Symfony. Symfony heeft de voorkeur wanneer het gaat om complexe enterprise applicaties. Het framework is modulair opgezet, flexibel en veelzijdig, uiterst betrouwbaar en eenvoudig testbaar. Daarnaast is Symfony zeer goed schaalbaar. Een ander sterk punt is de OpenAPI ondersteuning waarmee API’s makkelijker te koppelen zijn.

De componenten van Symfony zijn overigens ook ‘buiten’ het framework te gebruiken. Je komt ze tegen bij grote, internationale platforms zoals Drupal en Magento – en zelfs Laravel gebruikt Symfony componenten.

Symfony biedt meer vrijheid in de architectuur van een applicatie maar vraagt van de developer ook meer kennis van architectuur. Dit framework is daarom niet voor  iedere softwareapplicatie de juiste keuze, die afweging maken we dan ook samen met onze opdrachtgevers.

Symfony is ontwikkeld door Sensiolabs, een commerciële onderneming. Het wordt uitstekend ondersteund met documentatie, tutorials en internationale conferenties. Daarnaast is het open-source. Behalve de specialisten van Sensiolabs zelf, werken PHP-experts over de hele wereld mee aan de verdere ontwikkeling van dit framework, het oplossen van problemen en het bieden van support. Waaronder de specialisten van Way2Web dus.

Overtuigende eigenschappen

 • Ideaal voor enterprise software
 • Veelzijdig en flexibel
 • Stabiel en betrouwbaar
 • Snelheid en performance
 • Modulaire architectuur op ieder vlak (eenvoudig uit te breiden)
 • Perfect schaalbaar
 • OpenAPI ondersteuning
 • Eenvoudig testbaar
 • Goede ondersteuning en documentatie
 • Actieve community
 • Grondlegger van veel belangrijke architectuurprincipes binnen de PHP-wereld

“Symfony is een zeer krachtig applicatieframework en biedt een set handige PHP-componenten, maar steunt ons als softwareontwikkelaars vooral in de visie over hoe je een optimaal schaalbare applicatie op moet zetten.”

Pieter Lead developer

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?