Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Projectmethode Agile Scrum

Projectmethode Agile Scrum

Samen succesvol werken aan uw ICT-oplossing

Waarschijnlijk weet u wat u wilt en zien we samen een stip aan de horizon, de vraag is alleen hoe we daar gaan komen. Door het gebruik van Agile Scrum als projectmethodiek maken we optimaal gebruik van voortschrijdend inzicht en bieden we ruimte aan goede ideeën van het team. Een Scrum-project is opgedeeld in hapklare sprints die elkaar snel opvolgen, zo houden we de lijnen kort én ziet u snel resultaat.

 

board-discussing-employees-1181533

Hoe werkt Scrum?

Bij Scrum delen we het werk op in sprints. Elke sprint duurt twee weken, waarbij het team commitment afgeeft voor het behalen van een minimaal resultaat. De volgorde van functionaliteiten binnen een sprint wordt bepaald door urgentie en business value.

Bij Scrum zorgen we na elke sprint voor een testbare webapplicatie – zo werken we altijd toe naar een functioneel geheel, en bent u in de gelegenheid om het werk te testen.

Ook houden we het project daarmee overzichtelijk: u kunt immers na elke sprint besluiten om de volgende op een later moment met ons in te plannen. Daarnaast kunnen we tijdens het ontwikkelen van een dergelijke sprint al starten met het Functioneel Ontwerp van de volgende sprint.

De voordelen van Agile Scrum

 

  • Sneller (eind)gebruikers laten testen zorgt voor een beter resultaat
  • Er wordt minder tijd gestoken in het van tevoren dichttimmeren van alle functionaliteiten, die tijd wordt juist gestoken in de realisatie
  • Door nauw samen te werken kan er snel worden ingespeeld op veranderende omstandigheden of nieuwe inzichten
  • Korte communicatielijnen zorgen voor een hoge betrokkenheid en een succesvollere samenwerking

“De term ‘Scrum’ is afkomstig uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Ditzelfde principe hanteren we binnen softwareontwikkeling, met het beste eindresultaat voor de klant tot gevolg.”

Erik de Bos, Scrum coach van Way2Web

Scrum

Teamwork

Het werken met Agile Scrum voelt echt als een teamsport. En u als opdrachtgever maakt onderdeel uit van ons team. Door duidelijk en tijdig aan te geven waar de wensen en prioriteiten liggen, kan de rest van het team reageren en de juiste keuzes maken.

Onze dagelijkse stand-ups, sprint retrospectives en backlog refinements zorgen ervoor dat er precies datgene gebouwd wordt waar u behoefte aan heeft.

Zo zetten we elke dag om 10.00u de klokken met elkaar gelijk, om vervolgens de rest van de dag weer vol gas door te werken aan uw systeem, portal of webapplicatie.

Het Minimum Viable Product

De term Minimum Viable Product (MVP) is erg belangrijk voor Scrum binnen Way2Web. Als technisch bedrijfskundigen maken we namelijk het liefst zo snel mogelijk gebruik van gebruikersfeedback met als doel om een beter product op te leveren.

Het Minimum Viable Product is dan ook de beschrijving van een product met precies genoeg features om te kunnen laten beoordelen door testgebruikers. Zo voorkomen we dat net opgeleverde functionaliteiten niet (meer) nodig blijken te zijn, of worden bestaande functionaliteiten beter geïmplementeerd. Ook is deze methode vele malen kostenefficiënter.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?