Meer informatie Ja, ik geef toestemming
React Native

React Native

Eén set broncode voor iOS, Android en Web apps

React Native is een open-source JavaScript-framework waarmee we mobiele applicaties ontwikkelen. Het unieke is dat de applicatie met dezelfde broncode geschikt is voor meerdere platformen. Mobiele apps zijn hierdoor sneller te ontwikkelen en uit te breiden en makkelijker te onderhouden.

Het framework zelf is gemaakt door Facebook en was oorspronkelijk bedoeld voor eigen gebruik. Inmiddels is React Native open-source. Het wint snel aan populariteit en wordt onderhouden door duizenden developers over de hele wereld. Ook bij Way2Web werken we er graag mee.

“React Native stelt me in staat om met een voor mij bekende programmeertaal heel professionele apps te ontwikkelen. Dat voelt als een superkracht! Het React ecosysteem biedt heel veel tools en neemt zo veel werk uit handen. Zonder al te veel setup duik je zo de code in en kun je in korte tijd een prototype ontwikkelen.”

Ian | Back-end developer

Veel tijdwinst

Een framework heeft als voordeel dat er tal van al ontwikkelde en veelvuldige geteste componenten zijn voor veelvoorkomende functionaliteiten. Net als bij frameworks als Vue.JS en Laravel betekent dat een flinke tijdwinst. Maar React Native heeft nog een ander groot voordeel: dezelfde app kan op verschillende platformen draaien.

Je hoeft dus geen aparte code te schrijven voor bijvoorbeeld Android en iOS.

React native devices

Duurzamer samenwerken

Of het nu voor het web is of voor mobiel: het ontwikkelen van applicaties is teamwork. Software is nooit ‘af’ maar wordt continu doorontwikkeld. React Native maakt het samenwerken aan een applicatie efficiënter, tussen developers maar zeker ook met de klant. Code reviews, aanpassingen en uitbreidingen zijn snel en eenvoudig uit te voeren.

Voordelen React Native

  • Dezelfde code voor iOS en Android
  • Sneller mobiele apps ontwikkelen
  • Flexibel en razendsnel code aanpassen en testen
  • Opensource framework dat continu verbeterd wordt
  • Transparant en eenvoudig overdraagbaar

Native, web of hybride?

Een native app is een applicatie die voor een specifiek platform is ontwikkeld. De app bevindt zich op een smartphone, maakt gebruik van alle faciliteiten (camera, microfoon, etc.) en kan vaak ook offline gebruikt worden. Voor ieder platform apart ontwikkelen kost meer tijd en is duurder.

Een web app is een applicatie die online staat en die je gebruikt via een browser op je mobiele telefoon. Het type platform maakt niet uit. Ontwikkelen, onderhouden en aanpassen is eenvoudiger en goedkoper. Er is wel altijd een internetverbinding nodig. Opslag van data is op een smartphone meestal niet mogelijk.

Een hybride app zoals gemaakt met React Native combineert de voordelen van de beide andere types. De app voelt aan en werkt als een native app op je iOS of Android toestel maar wordt ontwikkeld in één codetaal en heeft één codebase en is daardoor sneller uit te breiden en makkelijker te onderhouden.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?

Srum Logos
NL digital logo
Dutch Digital Agencies logo
ISO certificeringen
Dutch Laravel Foundation
Laravel Certificate