Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 6 min.

Top 5 gratis WordPress plugins van de maand

Integreren van nieuwe functies binnen je website kost vaak veel tijd en moeite. Gelukkig zit het internet vol met handige plugins waar je veel tijd mee kunt winnen. Vooral open source Content Management Systemen als WordPress hebben een grote community die elke maand weer interessante en prachtige plugins ontwikkelen. Wij hebben voor jullie een top 5 opgesteld van nieuwkomers die het proberen waard zijn!

website_5_plugins_gratis

#5 – Gravity Forms

Conversiegerichte websites die een contactmoment zoeken met hun bezoekes hebben een goed werkend contactformulier nodig. Eerst hadden we al Contact form 7, maar nu is er een nieuwe speler op de markt, namelijk Gravity Forms. Een stuk handiger door het drag & drop systeem en een stuk uitgebreider dan eerdere contactformulier plugins. Zo kan je meerdere input velden kiezen, je eigen stijl aanpassen en e-mail notificaties koppelen met het formulier. Download via Gravity Forms.

 

#4 – Custom Google Maps

Op iedere contactpagina staat vaak een Google Maps vermelding. Vaak met een pop-up van je organisatie in een wat gedateerde look-and-feel. Met deze plugin kan je je eigen tekst, afbeeldingen en markers plaatsen via een eenvoudige editor. Download via WordPress.org.

 

#3 – WordPress Fastest Cache

Iedereen weet dat de laadsnelheid van invloed is op de pageranking van je website. Om die laadsnelheid drastisch terug te dringen heeft de community een plugin ontwikkeld waarbij je met een paar vinkjes de cache van je website kunt versnellen. Download via WordPress.org.

 

#2 – WordPress Shortcodes

Modern, flat en minimalistisch. Dat is het design van de verschillende shortcodes van WordPress Canvas. Met deze plugin kan je buttons, social media icons, prijslijsten, countdowns en nog veel meer implementeren met maar één klik. Waar je normaal meer dan tien plugins voor moet installeren, doet WordPress Shortcodes dit in één keer. Een fantastische plugin voor als je kwaliteit wilt, maar hier niet voor wilt betalen. Download via WordPress.org.

 

#1 – WordPress Call-To-Action

Goede call-to-actions zijn belangrijk om je conversie en uiteindelijk je sales te verhogen. Met deze plugin kan je niet alleen prachtige call-to-actions implementeren, maar je kan ze ook tracken en vergelijken volgens een A/B testmodel. Zo kan je iedere call-to-action testen op conversie rating en de beste methode eruit pakken. Hiervoor heb je geen enkele kennis nodig van online marketing. Waarom deze op nummer één staat? Het is de enige plugin in de lijst die ook daadwerkelijk je omzet kan verhogen! Download via WordPress.org.

Hulp bij instellen?

Niet iedere plugin is eenvoudig te implementeren in het CMS. Ben je op zoek naar professionele hulp bij het correct instellen van zo’n plugin of zoek je naar een andere oplossing voor je website? Laat dan hier een bericht achter en dan nemen we contact met je op. We kunnen je overal mee helpen!

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?