Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

Online bereikbaar zijn?

Soms liever niet!


Bij Way2Web maken we ons sterk voor verdere professionalisering van ons vakgebied. Dat doen we binnen Dutch Digital Agencies, de branchevereniging van de beste digitale bureaus in ons land. Maar ook door zelf de lat zo hoog mogelijk te leggen als het gaat om kwaliteit, continuïteit en veiligheid.

Monitoren van applicatie of website

Na oplevering van een applicatie of website is het belangrijk om de performance ervan continu in de gaten te houden en snel in te grijpen als dat nodig is. Omdat de slager z’n eigen vlees niet hoort te keuren, werken we samen met Uptrends. Dit gespecialiseerde bedrijf controleert vanaf 179 locaties wereldwijd op o.a. bereikbaarheid, snelheid, gebruik en fouten.

 

179 Monitor locaties van uptrends over de hele wereld

Maar hoe zit dat eigenlijk met juist niét bereikbaar zijn, vroeg onze IT-manager Peter Paul zich af. Sommige servers moeten vanuit veiligheidsoverwegingen afgeschermd blijven voor het publiek. Toch kan een server per ongeluk open blijven staan wanneer, bijvoorbeeld, een firewall niet goed geconfigureerd is.
Peter Paul
IT-Manager

 

Multistep API Monitor

Slim idee, vonden ze bij Uptrends. Ze hadden de vraag nog nooit gehad en er ook geen specifieke tool voor, maar de bestaande Multistep API Monitor kon daarvoor met een aantal aanpassingen wel degelijk ingezet worden. De bètaversie is onlangs live gegaan.

Dankzij deze cruciale veiligheidsmaatregel kunnen we nu bij een alert binnen een minuut ingrijpen. Ook voor onze aanstaande ISO-certificering is het trouwens belangrijk om objectief aan te tonen hoe je gestructureerd met veiligheid omgaat. Maar daarover in een volgend bericht meer!

 

 

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?