Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Tim de Leeuw Leestijd 2 min.

Veilig Wonen Scan: op naar een 100% inbraakvrij Nederland!

Op 1 juni gaat hij live: de online Veilig Wonen Scan waarmee een bewoner een goede indicatie krijgt van hoe inbraakveilig zijn woning is. De scan is een samenwerking van Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Way2Web Software.

Op basis van je locatie zie je automatisch hoeveel inbraken er in de afgelopen periode bij jou in de buurt zijn gepleegd, maar ook welke PKVW-gecertificeerde bedrijven je kunnen helpen met verbeteringen. Daar kun je direct online een afspraak mee maken. Ook in spoedgevallen, wanneer je jezelf hebt buitengesloten bijvoorbeeld. Je krijgt daarnaast de gelegenheid om je aan te sluiten bij een bestaand initiatief voor buurtpreventie of zelf zo’n initiatief te starten. De scan is te vinden op  veiligwonenscan.nl. Doe jij ‘m ook?

Veilig wonen scan Responsive

Behalve meer bewustwording en het vergroten van de veiligheid, is de scan ook gericht op het buitensluiten van het grote aantal malafide slotenmakers. Voldoet een woning aan de eisen van het PKVW, dan geven sommige verzekeraars bovendien korting op de premie van de inboedelverzekering.

Hoewel de beveiligingsbranche steeds meer geavanceerde innovaties kent, wordt met een aantal basismaatregelen de kans op een geslaagde inbraak al met zo’n 80% vermindert. Het gaat dan om goed hang- en- sluitwerk, maar ook om verlichting, zicht en bereikbaarheid. Een expertpanel van slotenmakers heeft ervoor gezorgd dat in slechts 10 eenvoudig te beantwoorden vragen een goed algemeen beeld ontstaat.

Lancering VWS Way2Web

De feestelijke lancering vond plaats op 1 juni

Door corona is het aantal inbraken in ons land sterk afgenomen, maar met versoepelen van de maatregelen wordt een nieuwe piek verwacht. Daarom gaat de Veilig Wonen Scan 1 juni live en gaat 16 juni de landelijke anti-inbraakcampagne van start.

Veilig wonen scan laptop

Met de Veilig Wonen Scan willen we binnen een jaar minstens 100.000 mensen bereiken. De promotiecampagne wordt mede ondersteund door onder andere gemeentes, Verbond van Verzekeraars, en de Vereniging Eigen Huis.

Deze nieuwe applicatie ontsluit vraag en aanbod van de gehele inbraakbeveiligingsmarkt met gecertificeerde specialisten en producten van bewezen kwaliteit. Het is een platform dat bewoners, beveiligingsspecialisten, producenten en PKVW/CCV op een unieke wijze met elkaar verbindt. De drie betrokken partijen blijven de scan de komende jaren doorontwikkelen, uitbreiden en verfijnen.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?