Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

Vue.js Amsterdam 2020 was een succes!

Natuurlijk was Way2Web erbij tijdens de grootste Vue.js conferentie ter wereld. Als fan maar ook als sponsor en standhouder. Op onze stand kregen we ruimschoots de gelegenheid om onszelf te presenteren en kennis te maken met front-end developers.

Het was enorm druk – ongetwijfeld ook omdat er met het behendigheidsspel TunnelVue fraaie prijzen waren te winnen. Niet alleen bezoekers speelden deze door ons zelf (uiteraard met Vue) ontwikkelde game. Ook mensen van de organisatie en andere standhouders wierpen zich fanatiek in de strijd.

Vuejs Stand foto

Onze eigen front-end specialisten Elwin, Jochem, Tom en Pieter waren er ook. Wat hebben zij opgestoken tijdens de conferentie?

Alles over Vue 3, de nieuwe Composition API en Static/Nuxt was interessant. Verder vond ik de lezingen over Test-Driven Development (Sarah Dayan) en Web Accessibility (Maria Lamardo) goed. Team First door Tim Benniks was het enige niet-technische verhaal maar wel superinteressant!

Elwin van Eede


Way2Web Jochem

Het leerzaamst vond ik de presentaties over hoe Vue, en voornamelijk Vue 3, intern werkt. Hoe het gebruik van nieuwe technieken de reactivity, toch het grootste voordeel van Vue, een stuk volwassener lijkt te maken. Ik ben er ook heel enthousiast over dat “onze code” als eindgebruiker sneller en kleiner is geworden.

Jochem Schutte


Way2Web Tom

Ik vond de lezing Application Shortcuts with a Renderless Event Component (Rolf Haug) top. Die ging over simpele toetsenbord shortcuts die iedereen wel kent zoals ctrl + f om te zoeken. Wanneer je die door je hele applicatie kunt gebruiken zal dat de gebruiksvriendelijkheid enorm verhogen.

Tom Stemerding


Way2Web Pieter Wigboldus

In ongeveer de helft van de presentaties leerden we over de verbeteringen in Vue 3 en in Composition API in het bijzonder. Vue 3 zit nog in de Alpha status, maar ik vind het goed dat er nu zoveel aandacht voor is, zodat we bij de overgang van 2 naar 3 al veel informatie hebben.

Pieter Wigboldus

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?